Festivalitis: in het najaar indoor.

Een blik op de kalender leert ons dat er weer een heel pak festivals de kalender sieren in het najaar. In België, en meer bepaald in West-Vlaanderen, is het terug enorm druk. Ieder festival heeft zo zijn eigen gezicht, van sommigen hebben we al weet van alle bands die de affiche zullen sieren, anderen houden nog een of meerder namen van bands “geheim”. Wij, van MUSIKA, zetten er een aantal op een rijtje die je aandacht zeker en vast verdienen.

Zo is er op zaterdag 28 september in OC In ‘t Riet te Zillebeke Devils Rock for An Angel, een metal festival dat de opbrengst schenkt aan drie goede doelen. Tien bands maken er hun opwachting: Primal Creation (thrash metal), Oceans Burning (melodic death metal), Anwynn (symphonic metal), Vanaheim (folk metal, pagan metal), Beyond The Labyrinth (classic rock), Xaon (symphonic death metal), Crossplane (rock ‘n’ roll), Hexa Mera (melodic death metal), Messenger (power metal) en Hangärhead (hard rock ‘n’ roll, heavy metal). Meer info vind je alvast op www.devilsrockforanangel.be

De week nadien kan je twee dagen, 4 en 5 oktober, lang gaan genieten van Hard Rock Fest in GC Spikkerelle te Avelgem. Voor de achtste editie van dit festival wordt vrijdag 4 oktober traditioneel vrij gehouden voor black metal. Het Nederlandse The Monolith Deathcult (death metal) wordt als eerste band aangekondigd. Op zaterdag kiest men dan voor een mix van hard rock en heavy metal. Vijf bands mogen dan hun opwachting maken: Muddler (metal, rock), Ghost Division (power metal – tribute to Sabaton), For Evigt (heavy metal, rockabilly – tribute to Volbeat), Sublimal Verses (nu metal – tribute to Slipknot) en afsluiter Dyscordia (progressive metal). Meer info vind je alvast op www.hardrockfestavelgem.com

Veertien dagen later kan je dan naar Roeselare en meer bepaald naar Kerelsplein want het derde weekend van oktober staat in het teken van Evil Or Die Fest. Dit jaar dus op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober. Op vrijdag zijn het steeds de liefhebbers van hardcore en punk die er aan hun trekken komen. Mindwar (hardcore), Whatever It Takes (beatdown hardcore), Brutality Will Prevail (hardcore, punk) en Stab (hardcore) worden reeds aangekondigd voor vrijdag. Voor zaterdag 19 oktober werden reeds volgende namen bekend gemaakt: Flatchet Creed (heavy metal, thrash metal), Solitude Within (hard rock, heavy metal), Deafcon (hard rock ‘n’ roll, heavy metal), At The Front (thrash metal, groove metal), Guilty As Charged (thrash metal, groove metal), Slaughter Messiah (black metal, death metal, thrash metal) en Carnation (death metal). Check de facebookpagina voor meer nieuws: https://nl-nl.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Evil-Or-Die-Fest-205471229485628/

Op 2 november is er dan in CC De Wieke te Deerlijk Metal Against Child Cancer, een festival dat, zoals zijn naam mooi aangeeft, de opbrengst schenkt aan het kinderkankerfonds. Organisator Brecht Debrouwere zorgt telkens voor een mooie affiche. Voor de elfde editie worden volgende bands verwacht: West Vlammica (thrash metal), Devil’s Bargain (hard rock, heavy metal), Beuk (hard rock, metal), The Difference (progressive melodic metal), Scavenger (heavy metal, speed metal), Martyr (heavy metal), Thorium (heavy metal) en Picture (hard rock, heavy metal). Wens je up to date te blijven omtrent dit festival? Check dan geregeld: https://www.facebook.com/pg/Metal-Against-Child-Cancer-336899923834/posts/

KMF staat voor “Kuurnes Metal Festival” in vindt dit jaar plaats in St. Pieterszaal te Kuurne op 16 november. De organisatie is in handen van de VZWStubborn Donkey en voor de editie van dit jaar werden volgende bands uitgenodigd: Phoenix Rebellion (heavy metal), Raider (hard rock, glam metal), Deafcon (hard rock ‘n’ roll, heavy metal), Max Pie (progressive power metal), King Crown (heavy metal) en Tygers Of Pan Tang (heavy metal, hard rock, NWOBHM). Volg de facebookpagina van dit festival indien je volledig up to date wil blijven: https://www.facebook.com/events/kuurns-metal-fest/675635652577256/

En als je denkt dat West-Vlaanderen dit jaar niets meer te bieden heeft op metal gebied, dan heb je het mis want op zaterdag 7 december is er ook nog Blast From The Past Fest, een festival die zich voornamelijk concentreert op traditional heavy metal en NWOBHM. In zaal Kubox in Kuurne kan je alvast genieten van Spiritual Sickness (progressive power metal), Troyen (NWOBHM), Fist (heavy metal, hard rock), Cage (heavy metal, power metal), Trance (hard rock, heavy metal), Praying Mantis (melodic metal, NWOBHM) en Grave Digger (heavy metal, power metal). Meer bands moeten nog aangekondigd worden. Hou alvast https://www.facebook.com/events/kubox/blast-from-the-past-festival-2019/1416864515112341/ in het oog.