Doom Metal in De Verlichte Geest.

Op vrijdag 10 mei kunnen, nee moeten, liefhebbers van doom naar Roeslare en meer bepaald naar De Verlichte Geest afzakken om een stevige portie in ontvangst te nemen. Vier bands mogen er het beste van zichzelf geven.

Opener is het uit de buurt van Brugge afkomstige Terre. Dit trio zorgt voor vuile en stevige sludge waarin wat invloeden uit black metal en death metal in te vinden zijn. Hun onlangs op de markt gebrachte zeven tracks tellende debuut-ep kan in ieder geval op een paar lovende kritieken terug vallen. We zijn dan ook benieuwd of ze dit ook tijdens live concerten kunnen waar maken.

Dusk is een kwartet afkomstig uit het Oostenrijkse Graz. Het viertal – Denika (vocals), See (gitaar), Peter (drums) en Creepy (bass) – zou, voor zover we konden achterhalen, een zware en stevige mix van rock en doom op de wereld zetten. Hun debuut-ep is net op de markt gekomen.

Mist is een doom metal gezelschap uit Slovenië bestaande uit Neža Pečan (bass), Mihaela Žitko (drums), Ema Babošek (gitaar, vocals), Nina Spruk (lead vocals) en Blaž Tanšek (gitaar). Mist werd in 2012 opgestart en zorgde voor een demo, een ep en een full-album. Dat laatste, ‘Free Me Of The Sun’, werd in 2018 op de markt gebracht.

Headliner is het Finse Cardinals Folly, een Fins trio dat reeds sinds 2007 aan een muzikale carrière timmert. Ook dit drietal drukt zich muzikaal uit aan de hand van doom metal. Cardinals Folly zorgde reeds voor vier full-albums waarvan ‘Deranged Pagan Sons’ uit 2017 het meest recente is.

De organisatie is in handen van Offerantum Obscuro en meer info omtrent dit evenement vind je alvast op volgende facebook pagina: https://www.facebook.com/events/1064878750347741/