Tempel: Tempel

‘Tempel’ is het gelijknamige debuutalbum van Tempel, een band opgestart door Kvelertak drummer Kjetil Gjermundrod en zijn broers Espen (gitaar) en Inge (bass, vocals). Jeugdvriend Andreas Espolin Johnson (gitaar) vervolledigt het kwartet. ‘Tempel’ telt negen nummers die een allegaartje vormen van verschillende invloeden gaande van classic rock en doom over thrash metal en black metal tot hardcore en aanverwante. En toch klikken deze uiteenlopende subgenres vrij goed in elkaar. Vooral op muzikaal vlak hebben we een paar keer echt genoten dankzij de heel verrassende wendingen en / of breaks die in een pak nummers langs komen. Waar we duidelijk minder over te spreken zijn de harsh klinkende hardcore lead vocalen en zodoende zakt ons waarderingscijfer dan ook gevoelig. Nochtans kunnen de heren het ook anders. Dat bewijzen ze overduidelijk tijdens ‘Confusion’ waar mooie cleane lead vocalen aan bod komen die dan zelfs ondersteund worden door wat samenzang. Helaas, naar onze smaak dan toch, kiezen de heren van Tempel er voor om die andere vocalen te laten primeren zodat we eigenlijk warm noch koud krijgen van dit debuutalbum, ondanks een paar leuke muzikale idee├źn.

Luc Ghyselen (60)

Ja. Jansen Records JANSEN107

Tracklist: 1. Vendetta 2. Wolves 3. Uninvited 4. Afterlife 5. Confusion 6. Forest Cemetery 7. Fortress 8. Torches 9. Farewell