Tvinna: Two, Wings Of Ember

‘Two, Wings Of Ember’ is het tweede album van de Duits / Zwitserse band Tvinna met leden van Faun en Eluveitie. Hun sound is een wonderlijke en mooie mix van dark folk, prog, pop en post rock. Vooral de wondermooie vrouwelijke zang en de oudere folk instrumenten (bijvoorbeeld de hoorn) zorgen voor een speciale sfeer. Dit echter opgesmukt met up-tempo of soms poppy riffs. Het zorgt bij momenten voor een zeer leuk, aanstekelijk, “feel good” album. Andere nummers zijn dan eerder mystiek en esoterisch van aard. ‘Dawn Of Mine’ blinkt uit door de zeer breekbare en gevoelige zang van Laura Fella, heel mooi nummer. ‘Louga’ begint met gejaagd vrouwelijk gehijg, hoorngeschal en mondt dan uit in fenomenale zang van gastartieste Fabienne Erni (Eluveitie) in het oud Germaans. De zang in deze taal en het duistere hoorngeschal zorgen voor een zeer mystieke sfeer: een subliem nummer. Het dromerige ‘Irwahhen’ zorgt dan weer voor totale rust. Net als ‘Somnia’ met mooi fluistergezang. ‘Wings Of Ember’ is dan “iets” harder met fraai gitaarwerk. Ook ‘Fortress’ is een pittiger nummer. De afwisseling tussen rustige folk nummers en de iets pittiger prog / pop nummers zorgen voor een heel gevarieerd album wat toegankelijk is voor een groot publiek. Pure metalfans die zweren bij het hardere, snellere werk laten dit best aan zich voorbij gaan. Muziekliefhebbers die openstaan voor andere, mooie genres en kunnen genieten van meer ingetogen, mystieke muziek zullen hier veel plezier aan beleven.

Bart Verlinde (90)

By Norse Music

Tracklist: 1. Nenuphar 2. Dawn Of Mine 3. Louga 4. Irwahhen 5. Arma 6. Wings Of Ember 7. Somnia 8. Two Staves 9. Fortress 10. The Fall 11. Der Weg