Jenner: Prove Them Wrong

Het Servische Jenner timmert reeds sinds 2013 aan een muzikale carrière, eerst nog als band die coverversie bracht van gekende heavy metal nummers, maar uiteindelijk ook als een band die zijn eigen nummers weer wil geven. We zijn ondertussen een tiental jaar verder en enkel Aleksandra Stamenković (tegenwoordig gitaar, vocals) overleefde alle wisselingen in de line-up. Sinds 2021 vindt de dame Anja Mirković (bass) en Selena Simić (drums) aan haar zijde. Met ‘Prove Them Wrong’ is Jenner aan een tweede full-album toegekomen, terwijl er ook nog een ep in de discografie prijkt. Muzikaal kan je het trio in het vakje traditional heavy metal plaatsen met hier en daar een knipoog richting thrash metal. Op dit nieuwste werkstuk vind je negen tracks die, als je het ons op de man af vraagt wat neigen naar de sound die het Britse Rock Goddess wist neer te zetten tussen 1977 en 1987. Al moeten we daar al meteen kanttekeningen bijvoegen, want dit Jenner klinkt toch iets gepolijster als het aankomt op arrangementen en composities. En dan toch soms weer niet, want een nummer als ‘Eye For An Eye’ is een knap opgebouwd nummer waar we een dosis melodieuze thrash metal in ontdekken zodat dit drietal best wel een agressief kantje heeft. Dat agressieve kantje krijgt nog een extraatje toebedeeld tijdens ‘Never Say Die’ zodat onze eerdere vergelijking al een stevige knauw krijgt. Dat is dus meteen één van de redenen waarom we niet zo graag bands met elkaar gaan vergelijken. Hoe dan ook, met ‘Prove Them Wrong’ zorgt dit Servische trio voor een erg onderhoudend album als je houdt van traditional heavy metal. De nummers bevatten voldoende kracht en melodie, worden mooi opgebouwde en gearrangeerd, en klinken soms vertrouwd in de oren, terwijl het wel degelijk nieuwe composities betreft. Voeg daaraan toe dat de dames ook best wel heel wat variatie in tempo en ritme brengen en dat we eigenlijk graag de stem van Aleksandra horen, die ook al kracht aan melodie weet te koppelen, en je begrijpt dat we wel te vinden zijn voor het geluid van Jenner. Naast een heel knappe basis van bass en drums, die mooie en krachtige stem van Aleksandra, vallen ook de heel knap uitgewerkte gitaarsolo’s in positieve zin op. We hopen dan ook dat dit tweede full-album van Jenner ervoor zorgt dat er extra deuren open gaan voor de band. En ja, Jenner mag ook eens onze kant uitkomen om dit live aan ons voor te stellen.

Luc Ghyselen (85)

Fighter Records

Tracklist: 1. No Time For Prayer 2. Prove Them Wrong 3. Born For Something More 4. Down In The Pit 5. Not Even You 6. Eye For An Eye 7. I Saw It All Clear 8. Never Say Die 9. Laws Of The Weak