Converge To Dominate Tour 2023 naar Diest.

Op maandag 12 juni maakt de “Converge To Dominate Tour 2023” een stop in Hell te Diest. Het is een tournee met Jungle Rot als headliner en met verder ook nog Cerebral Extinction en Redsphere.

Het Amerikaanse Jungle Rot werd in 1992 opgestart door Jim Harte en Joe Thomas als side project want de heren waren nog actief bij Prisoner, een thrash metal band. Met Jungle Rot wilden de heren het een stuk brutaler en agressiever maken en daarom werd voor death metal gekozen. De band zorgde ondertussen voor elf full-albums waarvan ‘A Call To Arms’ uit 2022 het meest recente werkstuk is. Voor zover we weten bestaat Jungle Rot tegenwoordig uit Dave Matrise (gitaar, vocals), James Genenz (bass), Geoff Bub (gitaar) en Spencer Syphers (drums).

Het Italiaanse Cerebral Extinction is sinds 2013 actief en kiest voor brutale klinkende technical death metal. Dit gezelschap – tegenwoordig bestaande uit Shon (gitaar), Malshum (vocals), Nicola De Micheli (drums) en Wally Garay (bass) – zorgde intussen voor drie full-albums waarvan ‘Escape From Illusion’ uit 2022 het meest recente is.

Redsphere is dan weer afkomstig uit Nieuw-Caledonië alwaar de band in 2015 werd opgestart. Het gezelschap – tegenwoordig Bruno Fontebasso (bass), Alexandre Verdier (gitaar), Mike Heller (drums) en A.S.A (vocals) – zorgde reeds voor twee ep’s en een full-album. Het meest recente werkstuk van de band is de ep ‘Regnum Lupus’ die eerder dit jaar op de markt werd gebracht.

Drie minder bekende bands misschien, al draait Jungle Rot toch al ettelijke tijd mee, maar toch de moeite waard om de oversteek te maken naar Diest. Zeker fans van brutale death metal zullen er van genieten. Meer info omtrent dit concert, en een heel pak anderen in rock en metal café Hell, vind je op www.helldiest.com