Hanging Garden: Neither Moth Nor Rust (ep)

‘Neither Moth Nor Rust’ is de nieuwste ep van de Finse band Hanging Garden die in het genre van melodic metal / doom / death metal stilaan een begrip aan het worden is. Zeker één van de betere bands in dit genre. Ergens logisch gezien de band opgericht is in 2006. Stevige nummers maar steeds met erg veel zin voor melodie en melancholie. Ook stevige grunts afgewisseld met cleane zang en als toemaatje de hemelse stem van zangeres Riikka Hatakka. De eerste twee nummers zijn hier een perfect voorbeeld van. Hier gaan harde metal en melodieuze muziek wondermooi hand in hand en worden zware grunts gecombineerd met gevoelige zang. ‘And Leave All Behind’ is dan een rustig, ingetogen nummer. ‘On The Shore Of Eternity’ is een melodieus nummer met een zweverige melodie, voor de oudere fans misschien wat te soft maar wel een goed nummer. ‘Fields Of Reeds’ is dan nog wat zachter en klinkt ietwat poppier. Hier wijkt de band mijns inziens toch te ver af van hun originele, prima sound. Op deze ep staan twee prima nummers in de gekende stijl van de band, twee mooie rustiger nummers en twee nummers waar de band zijn roots iets te veel verloochent. Daarom laat deze ep bij mij geen onvergetelijke indruk al blijf ik uiteraard wel grote fan van deze band.

Bart Verlinde (80)

LifeForce Records LFR 207

Tracklist: 1. Neither Moth Nor Rust 2. The Last Dance 3. And Leave All Love Behind 4. The Raven Portrait 5. On The Shore Of Eternity 6. Fields Of Reeds