Glasgow Coma Scale: Sirens

Het zijn enkel de topbands in het puur instrumentale genre die mij een gans album kunnen blijven boeien: welnu Glasgow Coma Scale hoort met hun derde album, deze ‘Sirens’, ook tot dit rijtje. Wat een verslavend album. Blijkbaar heeft het de band goed gedaan om te veranderen van zowel drummer als productiestudio want dit is een geweldig album. Deze Polen uit Duitsland spelen een fenomenale mix van instrumentale post rock, stoner en shoegaze met een psychedelische toets. ‘Sirens’ begint met het magistrale ‘Orion’ waar de luisteraar spontaan invloeden van Ozric Tentacles bespeurt. ‘Magik’ gaat dan meer de stoner toer op: leuk tempo en geweldige riffs. ‘Underskin’ kabbelt dan eerder zeer mooi verder en heeft zelfs een ietwat emotionele toon, het gitaarwerk is eerder ingetogen maar toch erg mooi. ‘Sirens’ is een aardig up tempo nummer. De volgende nummers zijn evenzeer van erg hoog niveau. Het sterke van dit album en zeker voor instrumentale muziek is dat het geen minuut verveelt. In tegendeel, je krijgt de drang om het telkens weer opnieuw af te spelen. In het genre van de instrumentale muziek is dit absolute topklasse. Voor fans van My Sleeping Karma, Long Distance Calling maar ook van King Buffalo, al is hier dan wel zang te horen.

Bart Verlinde (90)

Tonzonen Records

Tracklist : 1. Orion 2. Magik 3. Underskin 4. Sirens 5. Day 366 6. One Must Fall