Lost Dog Street Band: The Magnolia Sessions

Dankzij of door de corona pandemie kregen we vorig jaar een eerste reeks van albums in de serie ‘The Magnolia Sessions’, een reeks in het leven geroepen door het Anti-Corporate Music label die zich focust op dark country, bluesgrass, folk en blues artiesten die akoestische opnames maken onder een grote magnolia boom met enkel het tsjirpen van krekels en het het geluid van cicaden als extra geluiden en publiek. Lost Dog Street Band mag de tweede jaargang op gang trekken. Deze band ontstond bij toeval toen gitarist / vocalist Benjamin Tod en violiste Ashley Mae (in het echte leven man en vrouw) het duo Nicholas en Shannon Jae Ridout ontmoeten in 2010. Spitshine was geboren, maar toen Nicholas drie jaar later zelfmoord pleegde wijzigde men de naam in Lost Dog Street Band. Muzikaal kiest het gezelschap er voor om zich uit te drukken met dark country zoals country legende Guy Clark. Op ‘The Magnolia Sessions’ put het trio – Tod, Mae en bassist Jeff Loops – uit hun brede repertoire en kiezen ze negen nummers die diep in je ziel snijden en je doen snakken naar meer. Vooral de a capella gebrachte versie van ‘Moonshiner’ hakt er bij ondergetekende enorm diep in. Maar ook de overige acht tracks zijn stuk voor stuk pareltjes in het subgenre. Het enige nadeel, naar onze smaak, is het feit dat de cicaden wel veel kabaal maken tijdens deze sessie. Toch weegt dit niet op tegen de prachtige en intense vertolkingen van Lost Dog Street Band, waar stem, gitaar en viool in de spotlight staan.

Luc Ghyselen (85)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Shady Grove 2. Carmelita 3. Lungs 4. From The Day You Were Born 5. Moonshiner 6. Long John Dean 7. The Mountain 8. Dublin Blues 9. Ballad Of A Broken Man