The Troops Of Doom: The Absence Of Light (ep)

We waren vorig jaar wat onder de indruk van het nieuw gevormde The Troops Of Doom. Niet dat we compleet stijl achterover vielen van de gedreven en energieke sound van het viertal die een mix vormt van death metal en thrash metal. Maar we waren wel voldoende gecharmeerd door debuut ep ‘The Rise Of Heresy’ om de band met argusogen te blijven volgen. Nu zijn de heren – Alexandre Oliveira (drums), Jairo “Tormentor” Guedz (gitaar), Marcelo Vasco (gitaar) en Alex Kafer (vocals, bass) er terug met een tweede ep. ‘The Absence Of Light’ kent net als zijn voorganger zes tracks. Openen doet het viertal met het instrumentale ‘Introduction – The Absence Of Light’. Dit korte bombastische stukje muziek zorgt er eigenlijk voor dat je nieuwsgierigheid gewekt wordt zonder dat het kwartet eigenlijk ook maar iets van zijn sound prijs geeft. Die krijg je pas middels ‘Act I – The Devil’s Tail’ waar de heren, na een heel korte inloopfase, er vrij gedreven en energiek tegenaan gaan. Met de nodige wisselingen in tempo en ritme zorgen ze ervoor dat onze aandacht niet kan verslappen en voor jet het weet ben je reeds aanbeland bij ‘Act II – The Monarch’, een track waar je ook Jeff Becerra (Possessed) hoort meebrullen. Sepultura’s ‘Antichrist’ krijgt ook een update door The Troops Of Doom. Of je deze versie boven het origineel zal verkiezen, laten we hier in het midden. Daarna volgen nog demo versies van de eerder gehoorde ‘Act I – The Devil’s Tail’ en ‘Act II – The Monarch’, waarmee je dus op zoek kan naar de verschillen tussen de demo versie en de versie die ze uiteindelijk op de markt willen. Tja, zo blijven we toch een beetje op onze honger zitten. We moeten dan ook toegeven dat we misschien wat te veel hadden verwacht van The Troops Of Doom en dan kom je nogal vaak van een kale reis thuis. We blijven het kwartet in de gaten houden, maar verwachten bij een derde werkstuk een flinke stap voorwaarts.

Luc Ghyselen (75)

Independent Release

Tracklist: 1. The Absence of Light 2. Act I – The Devil’s Tail 3. Act II – The Monarch 4. Antichrist 5. The Devil’s Tail (Demo version) 6. The Monarch (Demo version)