Hideous Divinity: LV-426 (ep)

Het Italiaanse Hideous Divinity timmert reeds sinds 2007 aan een muzikale carrière die zich situeert in technische, maar brutale death metal. Na een demo volgden vier goed ontvangen full-albums waarvan ‘Simulacrum’ uit 2019 het meest recente is. Met ‘LV-426’ zorgt het vijftal voor een drie tracks tellende ep. ‘Acheron, Stream Of Woe’ beukt meteen de deur open met brutaal, maar technisch knap uitgevoerd death metal geweld waar elk instrument zijn deeltje van de aandacht opeist, maar wij vooral de agressieve en krachtige stem van onthouden (Enrico “H” Di Lorenzo). Met ‘Chestburn’ gaan de heren dezelfde brutale en agressieve weg op onderwijl hun technisch kunnen etalerend. De prachtige bassen (Stefano Franceschini) zijn hier misschien het meest in het oor springend accent. Al is de inventieve gitaarsolo (Enrico Schettino of Riccardo Benedini) er ook een om duimen en vingers bij af te likken. En dan zijn er natuurlijk nog de machtige en krachtige drumpatronen (Giulio Galati) om het geheel te voorzien van een prachtig fundament. Afsluiter ‘Delirium Trigger’ werd origineel door Coheed And Cambria op de wereld losgelaten en krijgt nu een versie van Hideous Divinity die er best mag zijn. De heren blijven werken met dezelfde eerder opgesomde ingrediënten zodat ‘LV-426’ een mooi en intens, zij het kort (iets meer dan zestien minuten), werkstuk is geworden die liefhebbers van technical death metal zeker naar waarde zullen weten te schatten.

Luc Ghyselen (85)

Century Media

Tracklist: 1. Acheron, Stream Of Woe 2. Chestburn 3. Delirium Trigger