Blue Öyster Cult: A Long Days Night

Het Amerikaanse Blue Öyster Cult heeft, zeker in de V.S. de reputatie van een absolute topband. Hun mix van classic rock, hard rock, progressive rock en acid rock overgoten met een stevige saus van psychedelica sloeg daar enorm aan en de de band vulde met gemak grote stadiums tijdens hun overweldigende concerten. ‘A Long Days Night’ is een live registratie van de band uit 2002 opgenomen op 21 juli in Chicago, Illinois. Dertien tracks passeren de revue en geven een mooi beeld van wat de band in zijn mars had / heeft. Natuurlijk ontbreken de grote klassiekers als ‘Godzilla’, ‘Burnin’ For You’ en ‘(Don’t Fear) The Reaper’ niet. Of je deze heruitgave via Frontiers Records al dan niet aan je collectie wil toevoegen, hangt er vooral hoe groot je liefde is voor Blue Öyster Cult en hoeveel live registraties van de band je in je collectie wil. Want naast een vijftiental studio-albums zorgde Blue Öyster Cult ook voor achttal live albums. En, tijdens die live registraties krijg je natuurlijk een pak nummers te horen die x-aantal keer voorkomen: we hebben er al een paar genoemd die op zo goed als elk live-album langs komen. Maar goed, Blue Öyster Cult was die avond in goede vorm, het publiek genoot, … en meer moet dit niet zijn voor een live-album. Enkel, hadden we er liever zelf fysiek bij geweest. Nog een weetje: de dvd telt negentien nummers!

Luc Ghyselen (78)

Frontiers Records FRCDVD 1080

Tracklist: 1. Stairway To The Stars 2. Burnin’ For You 3. O.D.’d On Life Itself 4. Dance On Stilts 5. Buck’s Boogie 6. Mistress Of The Salmon Salt (Quicklime Girl) 7. Harvest Moon 8. Astronomy 9. Cities On Flame With Rock ‘N’ Roll 10. Perfect Water 11. Lips In The Hills 12. Godzilla 13. (Don’t Fear) The Reaper