Blue Öyster Cult: 45th Anniversary – Live In London

Het Amerikaanse Blue Öyster Cult vierde zijn vijfenveertigste verjaardag o.a. met het uitbrengen van dit live opgenomen album. We keren dus een stuk terug in tijd met deze heruitgave. Blue Öyster Cult werd in 1967 opgestart en zorgt voor een mix van classic rock, hard rock, progressive rock en psychedelica. De heren scoorden hits met o.a. ‘(Don’t Fear) The Reaper’, ‘Burnin’ For You’, ‘Cities On Flame With Rock ‘n’ Roll’ en ‘Godzilla’ (drie hiervan hoor je ook op dit album). Dat het gezelschap nog niets van zijn kunnen had ingeboet na zo’n lange muzikale carrière, bewijzen ze hier nogmaals. De heren artiesten zijn in uitstekende vorm en ze grasduinen dan ook uitgebreid doorheen hun immense repertoire: Blue Öyster Cult had toen immers reeds dertien full-albums op de markt gebracht. Zo’n vijftien nummers lang weet het gezelschap je te boeien met hun tijdloze classic rock nummers met natuurlijk knappe versie van hun eerder opgenomen nummers. Uitschieters, voor ondergetekende althans, blijven ‘Godzilla’ en ‘(Don’t Fear) The Reaper’, ook al omdat ik me nooit echt heb verdiept in het oeuvre van dit gezelschap. Een extra pluim op de hoed voor Frontiers Records dus die al het eerder uitgebrachte werk van Blue Öyster Cult terug onder de aandacht en op de markt brengt. Vergeet niet dat je deze uitgave nu kan verkrijgen als dvd en Blu-ray. Maak uw keuze, maar weet dat er nog een pak releases van dit gezelschap op een heruitgave wachten. En dat allemaal terwijl er ook nieuw werk van de band werd aangekondigd. In ieder geval is deze ’45th Anniversary – Live In Londen’ een mooie aanvulling op jet Blue Öyster Cult-collectie.

Luc Ghyselen (80)

Frontiers Records FRCDVD 1054

Tracklist: 1. Transmaniacon MC 2. I’m On The Lamb, But I Ain’t No Sheep 3. Then Came The Last Days Of May 4. Stairway To The Stars 5. Before The Kiss, A Redcap 6. Screams 7. She’s As Beautiful As A Foot 8. Cities On Flame With Rock And Roll 9. Workshop Of The Telescopes 10. Redeemed 11. Buck’s Boogie 12. Godzilla 13. (Don’t Fear) The Reaper 14. Tattoo Vampire 15. Hot Rails To Hell