Black Rose Maze: Black Rose Maze

Black Rose Maze is de naam van een band rond de Canadese vocaliste Rosa Laricchiuta. De dame werd “ontdekt” in 2015 toen ze audities deed voor de Canadese versie van “The Voice”. Twee full-albums volgden en eind 2017 kon ze op pad met het Amerikaanse Trans-Siberian Orchestra. Twee van haar collega’s bij dat grootschalige project, Dino Jelusick en Jeff Scott Soto, prezen haar aan bij Frontiers Records. En daar label baas Serafino Perugino steeds oren heeft naar “nieuw” melodic hard rock talent is haar debuut voor dit label nu een feit. ‘Black Rose Maze’ laat je kennis maken met elf tracks waar de krachtige vocale capaciteiten van Rosa volledig tot hun recht kunnen komen in zorgvuldig gecomponeerde nummers die zowel stevig rockend zijn, als melodieuze rock ballades. Een extra aandachtspunt kreeg je ook dankzij de de guestbijdrage van Jeff Scott Soto tijdens ‘Laws Of Attraction’ waar beide stemmen mooi worden samengebracht. Wie dus houdt van melodic (hard) rock, we denken ook aan fans van o.a. Anouk, moet dit titelloze album van Black Rose Maze absoluut een kans geven. Voor ondergetekende zelf mag het gerust iets krachtiger, iets zwaarder, iets harder klinken, maar ik ben me er terdege van bewust dat een pak rockliefhebbers hierop zullen kicken. Geef elk van deze elf tracks een kans op een radiostation als Studio Brussel – Hé, is er daar nog steeds niemand die de raad van MUSIKA ter harte neemt? – en wij garanderen dat die stuk voor stuk uitgroeien tot radiohits met alle gevolgen van dien. Voor de echte die hard fanaten van het (sub)genre: check alvast Black Rose Maze!

Luc Ghyselen (75)

Frontiers Records FRCD 1049

Tracklist: 1. In The Dark 2. Laws Of Attraction 3. Let Me Be Me 4. Free 5. Look At Me Now 6. Maze 7. Let Me Go 8. Only You 9. Earth Calling 10. You Can’t Stop Me 11. Call Me Now