Fortune: The Gun’s Still Smokin’ Live

Fortune is een Amerikaanse band, die intussen meer dan vier decades actief is. Ze zijn vergelijkbaar met Journey, Styx, Survivor, Foreigner en Asia. Dat het niet altijd even makkelijk verliep, resulteerde in slechts een paar albums. Alhoewel hun debuut ‘Fortune’ al in 1978 uitgebracht werd, bleef het op een soundtrack na, meerdere jaren stil rond de band. De band ontbond in 1984 maar kwam terug samen om het jaar erop een album uit te brengen. Omdat het platenlabel failliet ging, zag de band nagenoeg geen cent en splitte een tweede keer. In 2004 werd het album heruitgebracht en de band kwam terug samen in 2006 voor het maken van een nieuw album. Enkel verschijningen op podia zorgde dat de band bleef bestaan en uiteindelijk kwam hun album ‘II” in 2019 uit, vierendertig jaar na hun voorgaande creatie. Die uitgave vierden ze op 27 april 2019 in Milaan op het Frontiers Rock Festival, waarvoor ze een speciale setlist in elkaar gestoken hadden. Met “ze” bedoel ik gitarist/zanger Richard Fortune, zijn broer drummer Mick Fortune, leadzanger L.A. Greene, bassist/zanger Ricky Rat en keyboardspeler Mark Nilan. We vinden een viertal nummers van het recentste album, aangevuld met eerdere nummers. Naast de cd wordt van deze avond ook een dvd uitgebracht. Kristalheldere opnames, we worden het gewoon van de live-optredens van Frontiers en daar zal Alessandro Del Vecchio wellicht voor iets tussen zitten. We klokken af op iets minder dan een uurtje, voor een live album niet erg lang, maar er wordt kwaliteit geleverd en het is elk nummer genieten. De heren zijn het zeker niet verleerd hoe je een publiek kan boeien en de sleet zit er nog lang niet op. Halverwege krijgen we zelfs een uitvoering van ‘Through The Fire’, een van de topnummers die ik herkende van de soundtrack van Top Gun, toen door Larry Greene gebracht. Of het de heren nog eens zal lukken om live te spelen, het zijn rare tijden, maar mocht ik de band niet meer op een podium kan spotten, zal ik met veel plezier hun dvd bekijken.

Rocking Klingon (84)

Frontiers Records FRCDVD 1053

Tracklist: 1. Thrill Of It All 2. Don’t Say You Love Me 3. Bad Blood 4. What A Fool I’ve Been 5. Through The Fire 6. Deep In The Heart Of The Night 7. The Heart Is A Lonely Hunter 8. Shelter Of The Night 9. Dearborn Station 10. Freedom Road