Aborted: La Grande Mascarade (ep)

Het van oorsprong Belgische death metal gezelschap Aborted werd in 1995 opgestart en van de originele line-up is enkel nog vocalist Sven de Caluwé nu nog steeds de bezieler van dit intussen internationaal gezelschap. Een hele waslijst aan namen, veel te veel om op te gaan noemen, passeerde ondertussen de line-up revue. Met ‘La Grande Mascarade’ presenteert Aborted ons een drie tracks tellend schijfje. Wat al die jaren niet wijzigde is de muzikale koers en ook nu doet Aborted geen toegevingen. Het viertal – naast Sven hoor je gitarist Ian Jekelis, bassist Stefano Franceschini en drummer Ken Bedene – hier gedreven van jetje geven. De heren ontwikkelen een aanzienlijk gedreven en energieke agressieve kracht en houden dit drie nummers lang vol. Na net geen twaalf minuten furieus doods geweld kan je op de repeat toets van je cd-speler gaan drukken voor een extra rondje. Wij zijn niet echt absolute fan van death metal, maar tegen zo’n intens en gedreven brokje lawaai zeggen wij alvast geen nee.

Luc Ghyselen (80)

Century Media

Tracklist: 1. Gloom And The Art Of Tribulation 2. Serpent Of Depravity 3. Funereal Malediction