Beneath The Massacre: Fearmonger

Slechts een half uur heeft het Canadese Beneath The Massacre nodig om ons te overtuigen dat hun nieuwste werkstuk hen terug naar de top van het gekozen muzikale (sub)genre brengt. Beneath The Massacre werd in Montréal in 2004 opgestart. De broertjes Bradley (Dennis (bass) en Chris (gitaar)) vormen samen met vocalist Elliot Desgagnés en drie-in-een-eenheid. Justin Rouselle (tussen 2004 en 2011) en Patrice Hamelin (tussen 2012 en 2016) waren de drummers op de werken voor deze ‘Fearmonger’. Op dit vierde full-album, het eerste voor Century Media, hoor je Anthony Barone op de drumkit. Niet dat dit ook maar een sikkepit wijzigt aan de sound van Beneath The Massacre, want nog steeds hoor je heel brutale, maar wel uiterst inventieve technische death metal. De basslijnen stuwen het geheel vooruit en worden daarbij op verbluffende wijze geholpen door de drumpatronen waar de blastbeats je om de oren vliegen. De rauwe vocalen stralen dreiging, kracht en agressie uit. Het technische vernuft zit hem in de bijna onnavolgbare gitaar capriolen die Chris uit zijn instrument tovert. In een half uur jaagt het viertal er hier tien tracks door die technische hoogstandjes koppelen aan zowel melodie als kracht en agressie. Dan mag je van een perfect volbrachte opdracht spreken en zet Beneath The Massacre zichzelf, na zo’n acht jaar van stilte, terug op de kaart.

Luc Ghyselen (85)

Century Media

Tracklist: 1. Rise Of The Fearmonger 2. Hidden In Plain Sight 3. Of Gods And Machines 4. Treacherous 5. Autonomous Mind 6. Return To Medusa 7. Bottom Feeders 8. Absurd Hero 9. Flickering Light 10. Tarnished Legacy