Berzerker Legion: Obliterate The Weak

Met Berzeker Legion mogen we een nieuwe speler in de wereld van (melodic) death metal verwelkomen. Het vijftal werd in 2016 opgestart en komt er nu aan met een heel knap debuutalbum. Voordeel is natuurlijk dat de heren die de line-up uitmaken al pakken ervaring hebben opgedaan bij andere bands. Je wil namen? Op drums vinden we James Stewart (Vader) en op bass Fredrik Isaksson (Dark Funeral). De twee gitaristen zijn Alwin Zuur (Asphyx) en Tomas Elofsson (Santification). En als vocalist is er tenslotte Jonny Petterson (o.a. Wombbath). ‘Obliterate The Weak’ telt elf tracks als je kiest voor de cd-versie. Elf tracks die een heel knappe mix vormen van brutale kracht en melodie die schatplichtig is aan de Zweedse Gothenborg sound. En dat bevalt ons hier ten huize je dienaar uitstekend. Het vijftal opent nog instrumentaal en heel melodieus met ‘Rise Of The Berzekers’, maar vanaf ‘A World In Despair’ wordt je meegevoerd op de mix van kracht en melodie die Berzeker Legion voor ons heeft uit getekend. De heren grijpen je krachtig bij je nekvel en blijven je krachtdadig heen en weer schudden tot de laatste tonen van ‘Death Euphoria’ zijn weg gestorven. Knappe drumpatronen, pushende basslijnen, krachtige riffs, zware dreigende vocalen en als toemaatje melodieus gitaarsolo’s. Meer moet het echt niet zijn om ons over de streep te trekken. We horen geen enkele mindere track langs komen en onze nekwervels krijgen het hard te verduren tijdens de intense rit die Berzeker Legion ons aan biedt. De heren weten ook een pak variatie in tempo’s en ritmes in de songs te verwerken zodat je aandacht nergens gaat verslappen. Berzeker Legion zorgt zo meteen voor een heel strak visitekaartje die ongetwijfeld een pak aandacht zal trekken. En wie weet waar men dan eindigt. Liefhebbers van death metal – en we denken hier meteen aan o.a. At The Gates en Dark Tranquility – zullen ook dit album aan de collectie willen toevoegen.

Luc Ghyselen (88)

Listenable Records

Tracklist: 1. Rise Of The Berzerkers 2. A World In Despair 3. I Am The Legion 4. Of Blood And Ash 5. Obliterate The Weak 6. The Falling Dawn 7. The King Of All Masters 8. Upon The Throne Of Mortem 9. A Lurking Evil 10. In The Name Of The Father 11. Death Euphoria