Rhodium: Sea Of The Dead

‘Sea Of The Dead’ is het tweede full-album van Rhodium, een band die in 2017 werd opgestart door gitarist Loukas Wolv Antoniou, de enige die er ook nu nog bij is. Het debuut, ‘Scream Into The Void’ (2018), werd goed ontvangen maar ging onopgemerkt door MUSIKA aan ons voorbij. En dan kom je al vlug bij het punt: “onbekend is onbemind”. Maar we zijn maar wat blij dat we deze ‘Sea Of The Dead’ wel hebben ontdekt en aan een stevige luisterbeurt hebben onderworpen. Rhodium staat voor een mix van melodic heavy metal, power metal en wat minieme accenten progressive metal. Vergelijken met het eerste album kunnen we dus niet, daar we dat niet in onze rekken hebben terug gevonden. Wel kunnen we jullie vertellen dat de line-up drastisch is gewijzigd daar we op deze ‘Sea Of The Dead’ Mike Livas (vocals), Loukas Wolv en George Theofilas (gitaar), Vasilis Sotiriou (bass) en Stelios Pavlou (drums) te horen krijgen. We krijgen van dit vijftal mooi opgebouwde nummers te horen die uiterst krachtig klinken maar ook zeer melodieus. Nummers ook waar elke muzikant zich naar hartenlust kan in uitleven al ligt de meeste nadruk op het schitterende gitaarspel. We kunnen alvast verklappen dat Rhodium niet echt vernieuwend of wereldschokkend uit de hoek komt, maar elk nummer opnieuw bewijzen de heren dat ze wel weten waarmee ze bezig zijn en ligt de lat toch vrij hoog. Naast het sublieme gitaarspel zijn het de machtige vocalen van Mike Livas die met de meeste aandacht gaan lopen. Die gaan van clean en melodieus tot uiterst krachtig , terwijl ze onderwijl ook richting hoge screams uitgaan. Een beetje à la Bruce Dickinson maar dan wel met een ander timbre. Check daar vooral maar eens ‘The Emperor’ voor. Ook op puur muzikaal gebied weten de heren te bekoren. Bass en drums zorgen voor een stevige en krachtige basis, terwijl de riffs krachtig klinken. Voor de rest koppelen de heren daar een pak melodie en zelfs wat aanstekelijkheid aan vast. Voeg daar voldoende wisselingen in tempo en ritme aan toe en je begrijpt dat we die nieuwe van Rhodium best wel goed kunnen smaken. Mindere nummers hoorden we niet langs komen, absolute toppers ook niet, maar als we er eentje moeten gaan uitpikken, kiezen we voor ‘Sisters Of Fate’, een hel gedreven en energiek nummer met extra backing vocalen, hoge uithalen, en subliem gitaarwerk. Maar, heel eerlijk, dat kan moregen een van de andere overige tracks zijn. Ben je fan van power metal en / of melodic heavy metal? Check dan zeker eens deze ‘Sea Of The Dead’ van Rhodium.

Luc Ghyselen (86)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. A Path Of Wrath 2. Man Of Honor 3. Delirio 4. First Light Of Day 5. Sea Of The Dead 6. The Emperor 7. Sisters Of Fate 8. Tapestry Of Time 9. Fight Back 10. Doomsday