Tribulation: Alive & Dead At Södra Teatern

Tribulation is een aparte band in menig opzicht. Dit is alleen maar positief te noemen. En op die manier is de nieuwsgierigheid naar wat de band live brengt uiteraard groot. Gelukkig voor de fans en geïnteresseerden toert Tribulation vrij veel. Na vier full-albums, menige ep’s en ettelijke tournees werd het stilaan eens tijd om een live album aan het oeuvre toe te voegen. Eigenaardig genoeg is de eerste helft van deze plaat eigenlijk een live registratie van het laatste album, ‘Down Below’, in exact dezelfde volgorde als de tracklist van de plaat. Dus in dat opzicht kan ik verwijzen naar de bespreking van ‘Down Below’ van februari 2018. Dus meteen naar de laatste helft van de plaat. Die is zogezegd een bloemlezing uit de rest van het oeuvre van Tribulation. Het begint alvast met ‘Trollens Brudmarsch’, een instrumentale cover van het gelijknamige nummer van Pele Schenell en als je het mij vraagt een nummer dat voorlopig nergens anders terug te vinden was. De rest bestaat uit zes nummers uit eerdere albums in combinatie met een uitgesmeerde gitaar solo. Hoe goed dit album ook is, eigenlijk voegt het weinig toe aan het oeuvre van Tribulation. Ik vrees dan ook dat deze release enkel voor de die hard fans is. Tribulation is zeker de moeite waard als je nog niets hebt van deze band, maar koop dan liever de studio albums.

Frederik Blieck (80)

Century Media

Tracklist: Cd1 – Akt I: 1. The Lament 2. Nightbound 3. Lady Death 4. Subterranea 5. Purgatorio 6. Cries From The Underworld 7. Lacrimosa 8. The World 9. Here Be Dragons / Cd2 – Akt Ii: 1. Trollens Brudmarsch 2. Melancholia 3. The Motherhood Of God 4. Rånda 5. Ultra Silvam 6. Guitar Solo 7. Strange Gateways Beckon 8. Strains Of Horror