Mass Deathtruction Festival op 7 december.

Op 7 december is er een nieuwe editie van Mass Deathtruction Festival in Salle de la Sucrerie te Waver. Vooral liefhebbers van death metal / black metal zijn nu reeds aan het watertanden als ze de affiche bekijken. We zetten de negen bands even voor u op een rijtje.

Demenzia Mortis is een blackened death metal band uit de buurt van Mons. De band ging in 2014 van start en zorgde eerder voor een allereerste ep, ‘Memento Mori’, die wij bij MUSIKA best wel goed vinden. (Zie onze rubriek “CD review”.)

Exuviated is een Belgische death band uit de buurt van Marche-en-Famenne. De band ging in 2008 van start en de dsicografie van dit gezelschap telt momenteel twee full-albums en twee ep’s. Hun meest recente werk is de ep ‘Déliquescence’ die eerder dit jaar op de markt kwam. (Voor bespreking zie onze rubriek “CD review”.)

S.C.D. staat voor Sublime Cadaveric Decomposition en is een Franse death metal band uit de buurt van Parijs alwaar de band in 1996 van start ging. De discografie van dit gezelschap telt ondertussen vijf full-albums en vier split-albums. Het meest recente werkstuk, het full-album ‘Raing Angels In Hell’, dateert van 2017.

Au Champs Des Morts komt ook al uit Frankrijk, meer bepaald uit de buurt van Limoges waar de band in 2014 van start ging. Een ep, ‘Le Jour Se Lève’ (2016), was de voorloper voor ehet debuutalbum: ‘Dans La Joie’.

Azarath is een Pools gezelschap dat voor ene mix van black en death metal staat. De band werd reeds in 1998 opgestart en zorgde ondertussen voor zes goed ontvangen full-albums waarvan ‘in Extremis’ uit 2017 het meest recente is. Een band waar wij, van MUSIKA, alvast reikhalzend naar uitkijken

Severe Torture is een Nederlandse death metal band die in de beginperiode stevig werd beïnvloed door het Amerikaanse Cannibal Corpse om uiteindelijk toch wel een eigen gezicht weet te krijgen. De discografie van dit gezelschap telt vijf full-albums, al dateert het meest recente album, ‘Slaughtered’, ondertussen wel van 2010. We zijn dan ook benieuw hoe de band het er nu nog vanaf brengt.

Mgla is een Poolse black metal band die in 2000 van start ging. De discografie van dit gezelschap telt ondertussen vier full-albums waarvan ‘Age Of Excuse’ pas onlangs op de markt kwam. De band is de laatste tijd terug vrij actief in onze contreien. Zo zagen wij van MUSIKA de band ook al aan het werk in de Kortrijkse Kreun. (Zie onze ook onze rubriek “Concert Review”.)

Moonsorrow is een Finse black metal band die een pak folk en pagan metal invloeden in zijn sound verwerkt. De band ging in 1995 van start en in hun discografie vind je voorlopig zeven full-albums waarvan ‘Jumalten Aika’ (2016) het meest recente is.

Het Zweedse Dark Funeral komt naar Mass Deathtruction Festival afgezakt met een speciale “pyro show”. Dat alleen is al een reden om je ticket(s) op tijd te gaan bestellen. Dark Funeral werd in 1993 opgestart en ging eerst, een heel kort tijdje, door het leven als Ahriman. Een eerste werkstuk van het gezelschap was een titelloze ep (‘Dark Funeral’) in 1994. Ondertussen prijken o.a. zes full-albums in de discografie van de band. Het meest recente, ‘Where Shadows Forever Reign’, dateert wel reeds van 2016.

Dit lijken ons in ieder geval voldoende redenen om Mass Deathtruction Festival dit jaar alvast van een bezoekje te voorzien. Zeker als death metal en / of black metal bij je favoriete muzikale genre staat. Meer info kan je vinden op: https://www.facebook.com/groups/52282358736/