Aerodyne: Damnation

Het Zweedse Aerodyne, pas opgestart in 2016, is klaar met de opvolger van ‘Breaking Free’, een album dat in 2017 het levenslicht zag. Met nieuwkomer ‘Damnation’ zet het viertal – Christoffer Almqvist (drums, backing vocals), Daniel Almqvist (gitaar, backing vocals), Johan Bergman (gitaar, backing vocals) en Marcus Heinonen (vocals) – een stapje vooruit. ‘Damnation’ telt immers tien knappe gearrangeerde nummers die goed in het gehoor liggen en een mooie mix vormen van kracht, melodie en aanstekelijkheid. Een korte instrumentale traditionele intro, ‘Hellsiah’, opent het album alvorens Aerodyne écht in zijn kaarten laat kijken. Vanaf ‘out For Blood’ wordt je dan meegevoerd op een aanstekelijk klinkende rit die een mooie mix vormt van classic hard rock en melodic metal. Die bestaat uit een goede basis met krachtige riffs en mooie drumpatronen. Daarbij horen dan melodieuze cleane vocalen die best wel krachtig klinken en goed verzorgde, soms best wel flitsende, gitaarsolo’s. Vernieuwend is Aerodyne allerminst, maar als je houdt van goed gebrachte aanstekelijk rockende nummers, dan zit je best wel goed met Aerodyne. Echte uitschieters in de tien tracks passeerden niet, maar geen van de nummers moet onderdoen voor een ander nummer op gebied van kracht, melodie, aanstekelijkheid en compositie. Dit betekent dus dat je aandacht nergens gaat verslappen en dat je ook gemakkelijk mee wordt gevoerd door de sound die het viertal hier neerzet. ‘Damnation’ is een eerlijk rockend plaatje geworden dat liefhebbers van melodic metal en classic hard rock moet kunnen overtuigen.

Luc Ghyselen (78)

Rock Of Angels Records

Tracklist: 1. Hellsiah 2. Out For Blood 3. Kick It Down 4. March Davai 5. Murder In The Rye 6. Under The Black Veil 7. Damnation 8. Kill Or Be Killed 9. The Nihilist 10. Love, Eternal