Tweede editie van Unholy Congregation.

Op zaterdag 9 november is er de tweede editie van Unholy Congregation. In De Qubus te Oudenaarde mogen acht bands hun donkerste muzikale kant laten zien. We zetten het achttal, in alfabetische volgorde even op een rijtje en geven graag wat extra info over deze bands.

Bezwering is een Nederlandse band die zijn muzikale duisternis verspreidt aan de hand van doom. Dit concert zou, als onze info juist is, het eerste live concert zijn van de band.

Crone is een Duitse band die zich muzikaal uitdrukt aan de hand van dark rock. Het viertal heeft een ep, ‘Gehenna’ (2014), en een full-album, ‘Godspeed’ (2018), op de markt.

Djevel is een Noorse black metal band die in 2009 van start ging. De heren hebben zes full-albums op de markt waarvan ‘Ormer Til Armer, Manne Til Hode’ dat heel binnenkort in de winkelrekken ligt en het meest recente zal zijn. We vermoeden dan ook dat de band dit album komt voor stellen in De Qubus.

Doodswens is een Nederlands gezelschap dat pas sinds 2017 actief is. Dit duo dames – Inge van der Zon (drums) en Fraukje van Burg (gitaar, vocals) – zorgt voor black metal en heeft ondertussen een eerste vier tracks tellende demo op de markt.

Helheim is een Noorse band die sinds 1997 actief is. Het gezelschap staat voor een mix van Viking metal en black metal en maakt gebruik van de Noorse mythologie om zijn teksten vorm te geven. De heren hebben tien full-albums op de markt waarvan ‘Rignir’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. – Een bespreking vind je in onze rubriek “CD review’. –

Iteru is een Belgische band die voor een muzikale mix zorgt van black metal, death metal en doom. De band werd pas in 2017 opgestart en zorgde vorig jaar voor een vier tracks tellende eerste ep: ‘Ars Moriendi’.

Kludde is een black metal gezelschap die, hoogstwaarschijnlijk als enige band, zijn teksten in het “Oilsjters” brengt. De band ontstond in 2001 en het meest recente album, ‘In De Kwelm’, werd eerder dit jaar op de markt gebracht.

Vemod komt uit Noorwegen en hun muziek noemen ze zelf “dark ethereal metal”, terwijl wij het, gemakshalve misschien, houden op black metal. Vemod werd reeds in 2000 opgestart maar is nu niet de meest productieve band. De discografie van de band telt momenteel twee demo’s, een ep en een full-album. Dat laatste, ‘Venter på stormene’, dateert ondertussen ook reeds van 2012! Wij, van MUSIKA, zagen de band eerder dit jaar op Prophecy Fest – zie onze rubriek “Concert Review” – en waren toch onder de indruk.

Dit lijken ons voldoende redenen om, zeker indien je black metal hoog aanschrijft, je ticket(s) te gaan reserveren voor deze Unholy Congregation part 2. Meer info kan je vinden op https://nl-nl.facebook.com/unholycongregation/