Frontback: Don’t Mind The Noise

‘Don’t Mind The Noise’ is het derde full-album van het Zweedse Frontback. Frontback is een band geleid door vocaliste / gitariste Anlo Front, een dame die in Zweden nogal wat ophef maakte tijdens de Zweedse versie van “Rock Voice”. Zelf zijn we minder enthousiast over de vocale capaciteiten van Anlo. Slecht zijn die absoluut niet, maar het is het stem timbre dat ons niet echt ligt. Heb je daar allerminst problemen mee, of vind je dat ondergetekende de bal volledig mis slaat, dan krijg je hier tien knap gearrangeerde rockende songs die ergens een mix vormen van pure rock ‘n’ roll, hard rock en sleaze. De intro, gewoonweg ‘Intro’ getiteld, mag je skippen: het is een niets zeggend gebrul van een leeuw en wat instrumentaal werk. Het is pas vanaf ‘Fearless’ dat de band zijn sound kenbaar maakt. Aanstekelijk verpakte muziek met een stevige ritmesectie die het tempo aangeeft en voor de basis zorgt. Gitaren zorgen voor de ruwbouw die niet spectaculair is, maar wel voor een goede vibe zorgt. En eigenlijk zijn de vrouwelijke vocalen de grootste trekpleister, maar die liggen me een stuk minder. Ze worden vaak ondersteund door de vocalen van haar mannelijke collega’s – Axel Graneskog (gitaar), Jonas Persson (bass) en Koffe Stridh (drums) – zonder dat ze echt opvallen. Deze ‘Don’t Mind The Noise’ van Frontback zal op niet veel draaibeurten meer moeten rekenen ten huize je dienaar en, zonder echt een rimpeling na te laten, verdwijnen tussen de massa releases die wekelijks op onze bureau neer ploffen. En daar is vooral het stem timbre van Anlo debet aan.

Luc Ghyselen (60)

Black Lodge

Tracklist: 1. Intro 2. Fearless 3. Let’s Play Rock ‘n’ Roll 4. I Arrive When You Go 5. Rhythm Is Dead 6. Back To Hell 7. Always On The Run 8. Glory Days 9. When The Wind Is Gone 10. Movin’ On 11. Sunny Days