Devil’s Rock For An Angel is er dit jaar op 28 september.

Voor de nieuwe editie van Devils Rock For An Angel moeten we op 28 september terug naar OC In ‘t Riet te Zillebeke afzakken. En dat doen wij, van MUSIKA alvast heel graag, want ze steunen we ook, zoals elk jaar, opnieuw een drietal goede doelen. We kijken er alvast naar uit en zien dat de organisatoren opnieuw hun uiterste best hebben gedaan om ons een kwalitatief hoogstaande dag metal te serveren. We geven, zoals je wel gewoon bent bij MUSIKA, ook nu weer wat duiding bij de bands die we op het podium mogen verwachten.

* Primal Creation is een vijftal uit Oost-Vlaaanderen die eerder dit jaar als laureaat de Wacken Open Air Metal Battle Belgium afsloot (zie onze rubriek ‘Concert review’). Het kwintet zorgt voor een stevige en krachtige set modern klinkende thrash metal.

* Anwynn werd reeds in 2007 opgestart en zorgt voor een mix van progressive metal en symphonic metal. Belangrijkste kenmerk van dit Belgische gezelschap is de vocale wissewerking tussen mannelijke en vrouwelijke stem die vooral live, dankzij het visuele aspect, mooi tot uiting komt. De band heeft een full-album op de markt en het meest recente studiowerk, de ep ‘Swords & Blood’, dateert nu toch reeds van 2015.

* Oceans Burning is een Belgisch vijftal dat vorig jaar werd opgestart en met ‘Prayers Of A Dying Sun’ reeds een eerste full-album op de markt bracht. Het kwintet kiest voor een basis van melodic death metal waar de heren wat thrash metal door mengen.

* Vanaheim is een Nederlandse band uit de buurt van Tilburg. Het gezelschap ging van start in 2015 en zorgt voor een mix van folk metal, pagan metal en black metal. ‘The House Spirit’ een ep uit 2017 is voorlopig hun enige opname. Wij, van MUSIKA, zagen de band eerder op Cernunnos Pagan Fest in Frankrijk (zie onze rubriek ‘Concert review’).

* Xaon is een symphonic death metal gezelschap uit Zwitserland, opgestart in 2014, dat ons van MUSIKA eerder dit jaar aangenaam verraste met hun meest recente album ‘Solipsis’ (voor bespreking zie onze rubriek ‘CD review’). Alvast een band om in de gaten te houden.

* Beyond The Labyrinth is een Belgische band die reeds sinds 1996 actief is. Gitarist en componist Geert Fieuw is de drijvende kracht achter dit (melodic) heavy metal / classic rock gezelschap dat sinds dit jaar met Filip Lemmens een nieuwe vocalist in huis haalde. In de discografie van dit gezelschap staan o.a. drie full-albums.

* Crossplane is een Duitse gezelschap uit de buurt van Essen dat in 2009 werd opgestart. Het viertal zorgt voor een stevige mix van hard rock ‘n’ roll en metal. Als belangrijkste invloeden citeren ze o.a. Motörhead, Black label Society en Kyuss.

* Hexa Mera is een Belgisch melodic death metal gezelschap met Brussel als thuishaven. De band werd in 2010 opgestart en heeft ondertussen twee knappe full-albums op de markt. Maar het is vooral tijdens live concerten dat de band boven zichzelf uitstijgt.

* Messenger is een Duitse band die reeds in 1990 het levenslicht aanschouwde. Het gezelschap kende al tal van wijzigingen in de line-up zodat enkel gitarist Patrik Deckarm de enige constante is. De band zorgt voor ene mix van heavy metal, power metal en speed metal en heeft zes full-albums op de markt waarvan ‘Starwolf – Pt. 2: Novastorm’ uit 2015 het meest recente is.

* Hangärhead, een Motörhead cover band, mag de avond dan loodzwaar, maar in stijl, afronden.

Een mooie affiche dus alweer op Devils Rock For An Angel met tien bands uit binnen– en buitenland zodat je eigenlijk geen enkele reden hebt om er niet bij te zijn. Een extra reden om er absoluut bij te zijn is het feit dat dit een festival is voor het goede doel. Meer info nodig? Die vind je alvast op https://devilsrockforanangel.be/