Rockett Love: Greetings From Rocketland

Het Zweedse Rockett Love werd in 2015 opgestart door vocalist Daniel Samuelsson en gitarist Stefan Westerlund en omdat beide heren een gezamenlijke interesse hebben in eighties styled melodic (hard) rock was hun muzikale route al vlug uitgestippeld. In 2017 werd het debuut van Rockett Love, ‘Grab The Rocket’, op de markt gebracht, waarna de heren een studio bouwden om meteen aan de slag te gaan voor een opvolger. Die opvolger kreeg ‘Greetings From Rocketland’ mee als titel en telt elf krachtige, maar melodieus, rockende nummers die je dus gemakshalve in het vakje melodic rock kan onderbrengen. Maar, naar onze bescheiden mening, is dit vrij kort door de bocht. Wij horen immers ook classic hard rock weerklinken in hun sound, want de nummers klinken toch een stuk krachtiger dan wat wij verstaan onder melodic rock. Zo zijn er wel keyboards aanwezig, maar die komen zo goed als nergens écht op de voorgrond. Verder klinkt de basis van drums en bass echt wel heel stevig en daadkrachtig, is het gitaarwerk schitterend – soms vingervlug, soms inventief, maar steeds melodieus –, en zijn de cleane vocalen heel krachtig. We moeten dan ook toegeven dat we vanaf de eerste tonen van opener ‘Back On My Feet’ aangenaam verrast waren door de krachtige sound. Rockett Love had meteen onze onverdeelde aandacht en bleef die het volledige album lang knap vasthouden. Geen zeemzoete ballade ook op deze ‘Greetings From Rocketland’ – iets wat heel vaak van toepassing is in het melodic rock genre – maar een echte stevige rockende power ballade in de vorm van ‘Take Me Home’. Verder moeten we vermelden dat elke track een mooie opbouw kent waar kracht en melodie perfect hand in hand gaan, zijn de krachtige vocalen perfect voor dit genre en zorgen knappe gitaarsolo’s in elk nummer voor een echte meerwaarde. Elk nummer zorgt hier voor een nieuwe adrenalinestoot en als we er echt een moeten uithalen als de meest geslaagde dan kiezen we, na veel wikken en wegen, voor het gedreven en energieke ‘Reaching Out’ waarin we een invloeden ontwaren van o.a. (oude) Whitesnake, een band die ons nauw aan het hart lag. We moeten dan ook besluiten dat liefhebbers van zowel classic (hard) rock als van melodic (hard) rock als van hard rock, deze ‘Greetings From Rocketland’ op zijn minst eens moeten gehoord hebben. Wij zijn er van overtuigd dat velen het album in het hart gaan sluiten en het dus aan hun collectie zullen toevoegen.

Luc Ghyselen (90)

AOR Heaven AOR 00191

Tracklist: 1. Back On My Feet 2. Bite The Bullet 3. I Want Out 4. Get Ready, Go! 5. Take Me Home 6. King For One Day 7. Writing On The Wall 8. Reaching Out 9. Like An Endless Distant Sky 10. Wait 11. A Heart Without A Soul