Glare Of The Sun: Theia

In 2016 schreef ik een review voor het debuutalbum van deze Oostenrijks / Duitse band. Sindsdien heb ik dit album, ‘Soil’, regelmatig beluisterd. Daarom was ik razend benieuwd naar hun tweede album, deze ‘Theia’. En deze band gaat op zijn elan verder. Meer nog: ‘Theia’ is nog beter, nog volwassener geworden. In het genre van de post black metal, shoegaze, melancholische metal is dit gewoonweg top. De nummers hebben geen naam maar worden genummerd van één tot twaalf. Het eerste nummer is een korte, rustige opener met een zweverige toets. ‘Theia II’ is een prachtig nummer qua opbouw. Sublieme post black metal, wat dreigende riffs, zeer goede percussie, mooie tempowisselingen en cleane zang afgewisseld met grunts. In de trend van de oude Alcest. ‘Theia III’ gaat in die stijl verder: rustige opbouw met cleane zang om dan te ontploffen met wanhopig gegrunt en weer dit deinende, zware en logge tempo. ‘Theia V’ is erg melodieus en melancholisch met enig mooie cleane zang. Het doet aan Hanging Garden en de rustiger Ghost Brigade denken: schitterend werk. De verdere nummers zijn allemaal van hetzelfde, prima allooi en maakt van ‘Theia’ een top album. De productie werd verzorgd door Dan Swano en die staat altijd garant voor topkwaliteit. ‘Theia’ is een dijk van een plaat geworden van een band die al een begrip aan het worden is in dit genre. Bij wijlen beenhard , maar ook zeer mooie rustiger stukken en dit allemaal wondermooi in elkaar vloeiend. Ik kijk al uit naar volgende werk van Glare Of The Sun.

Bart Verlinde (93)

LifeForce Records LFR 190

Tracklist: 1. I 2. II 3. III 4. IV 5. V 6. VI 7. VII 8. VIII 9. IX 10. X 11. XI 12. XII