Queensrÿche: The Verdict

Queensrÿche is een band die ik op jongere leeftijd vaak heb beluisterd en best zeer goed vond. Daarna wat uit het oog verloren en de laatste tijd weer heb heropgevist door het schrijven van een review van hun vorige album ‘Condition Human’, wat ik trouwens erg goed vond en hun passage op Alcatraz (waar ik de zang wat minder vond). De tijd dat Queensrÿche in één ruk genoemd werd met hun zanger Geoff Tate ligt nu toch al enige tijd achter de rug en zijn vervanger Todd la Torre heeft nu toch al meermaals bewezen dat hij een zeer waardige vervanger is. Nu het nieuwe album. Na diverse luisterbeurten kan ik zeggen: goed zonder meer. Er staan immers te weinig “topnummers” op, nummers die blijven hangen en die je telkens weer wil beluisteren. Het openingsnummer ‘Blood Of The Levant’ is best aardig. ‘Man The Machine’ is top: strak tempo, schitterende zang. Dit is de oude, echte Queensrÿche. ‘Light Years’ is dan meer proggy en melodieuzer. Voor de rest onthou ik enkel ‘Dark Reveries’, een mooie ballad. De andere nummers zijn OK maar ook niet meer. ‘The Verdict’ ontgoocheld nooit maar zal ook nooit in de galerij van beste Queensrÿche albums staan. Toch blijft de band muzikaal sterk, blijft Todd positief evolueren en is de productie weer uitmuntend. Met ‘The Verdict’ knoopt Queensrÿche helaas niet aan met de topalbums uit het verleden.

Bart Verlinde (75)

Century Media

Tracklist: 1. Blood Of The Levant 2. Man The Machine 3. Light-Years 4. Inside Out 5. Propaganda Fashion 6. Dark Reverie 7. Bent 8. Inner Unrest 9. Launder The Conscience 10. Portrait