Obsidian Sea: Strangers

‘Strangers’ is het derde full-album van het Bulgaarse Obsidian Sea. Het gezelschap werd in 2009 opgestart door vocalist en gitarist Anton Avramov en drummer Bozhidar Parvanov. Na een paar jaar werd de band versterkt met bassist Ivaylo Dobrev zodat men ook live hun doom sound kan verwezenlijken. Na twee full-albums werd Ivalyo in 2016 vervangen door Delyan Karaivanov. Nu is het trio er dus terug met deze ‘Strangers’ een zes tracks tellend album die mooi binnen de afgetekende lijntjes van het doom / stoner rock / psychedelica genre blijft kleuren. Dit betekent een stevige en solide basis van bass en drums, laag gestemd gitaarwerk met krachtige riffs en in psychedelica gedrenkte solo’s die naar onze smaak geregeld toch veel te lang uitgesponnen zijn en dan net niet inventief genoeg zijn om te blijven boeien. En dan zijn er nog de vocalen, maar daar zijn we niet echt wild van. Het stem timbre van Anton ligt ons niet bepaald, en al klinkt de man heel zeker niet slecht, wij missen duisternis en dreiging in zijn vocalen. Zo blijven we steken bij een goed klinkende band die toch tot de grijze middenmoot behoort, ook al omdat geen van de zes tracks er echt bovenuit steekt.

Luc Ghyselen (65)

Ripple Music

Tracklist: 1. The Birth Of Fear 2. Every Heart Hides A Killer 3. A Shore Without A Sea 4. Strangers 5. The Demolished Man 6. The Play