Deserted Fear: Drowned By Humanity

Deserted Fear is stilaan, release na release, aan bekendheid gaan winnen. Het tekenen bij Century Media in 2016 zal daar zeker toe bijgedragen hebben. Met hun vierde album zetten ze alweer een stap vooruit. Dat hoor je onmiddellijk op ‘All Will Fall’. Het plaatje klopt. ‘The Final Chapter’ is ook zo’n heerlijk nummer. Voor zij die Deserted Fear niet kennen: moderne melodieuze death metal gebracht door een trits Duitsers. Het probleem met death metal waarmee ik vaak geconfronteerd wordt is er iets zinnigs over schrijven, ik bedoel over de muziek. Over de band weet ik persoonlijk niet zo heel veel, maar mij is het ten slotte om de muziek te doen. Het is niet zo dat je met Deserted Fear een unieke band hebt, dat hoeft ook niet. Wat ze doen, is wellicht al eens of meerdere keren gedaan, daar gaat het niet om. Bij een blinde test ga ik ze er waarschijnlijk niet uithalen, net zoals zoveel andere groepen. Waar het om gaat is of je iets hebt dat leuk is om naar te luisteren. Bij Deserted Fear, ze mogen me verrassen, gaan we waarschijnlijk nooit geconfronteerd worden met een plaat waar je x aantal keer moet naar luisteren vooraleer je het snapt of apprecieert. Deserted Fear is meer de band waar je naar uitkijkt wanneer er iets nieuws aangekondigd wordt, alhoewel je je toch wel een zeer duidelijk beeld kan maken van hoe het zal klinken. Daar is niets mis mee, want bij Deserted Fear is het eindproduct steeds dik in orde. Misschien dit nog even: ben je van Zweedse old skool death metal, sla dan deze Duitsers niet over.

Frederik Blieck (85)

Century Media

Tracklist: 1. Intro 2. All Will Fall 3. An Everlasting Dawn 4. The Final Chapter 5. Reflect The Storm 6. Across The Open Sea 7. Welcome To Reality 8. Stench Of Misery 9. A Breathing Soul 10. Sins From The Past 11. Scars Of Wisdom 12. Die In Vain 13. Tear Of My Throne (re-recorded)