Dead Witches: The Final Exorcism

Dead Witches is een internationaal gezelschap dat voor het eerst van zich liet horen in 2017 met ‘Ouija’, een zes tracks tellend schijfje waarmee Dead Witches zijn occult doom rock voor het eerst open baarde. Nu komt het huidige kwartet – Carl Geary (bass), Mark Greening (drums), Oliver Hill (gitaar) en Soozi Chameleone (vocals) – eraan met een tweede full-album getiteld ‘The Final Exorcism’, een passende titel voor het aangebodene materiaal. Muzikaal zit het viertal heel stevig verankerd in doom met bezwerende passages en slepende trance opwekkende geluiden. De duistere, occulte sfeer wordt er meteen door opgeroepen en dat doen ook de beklijvende vocalen van Soozi. Het geheel doet me enorm denken aan Black Widow, een Britse band die tussen 1966 en 1973 actief was en die een fenomenaal occult rock nummer had met ‘Come To the Sabbath, Satan’s There’. Voor de muziekfanaten die dat nummer kennen en weten te waarderen, is deze ‘The Final Exorcism’ van Dead Witches één slepend trance opwekkend oorgasme. Wie nog niet zo vertrouwt is met dit subgenre (occult doom rock), denk aan een duistere, occulte versie van Black Sabbath en je komt al een eind op de goede weg. Meteen is dit album een heel stevig en krachtig werkstuk voor de liefhebbers van het genre. Wij zien de band al een concert weggeven tussen een massa brandende kaarsen, tarot kaarten en pentagrammen.

Luc Ghyselen (70)

Heavy Psych Sounds HPS 091

Tracklist: 1. There’s Someone There 2. The Final Exorcism 3. Goddess Of The Night 4. When Do The Dead See The Sun 5. The Church By The Sea 6. Lay, Demon 7. Fear The Priest