Pyramaze: Legend Of The Bone Carver (re-issue)

‘Legend Of The Bone Carver’ was het tweede full-album van het Deense progressive power metal gezelschap Pyramaze dat origineel in 2006 op de markt kwam. Deze nieuwe versie krijgt er met ‘Flame And Retribution’ een bonus track bij. – het nummer was eerder enkel te vinden op de Japanse editie van het album – Verder werden de liner notes wat bijgewerkt: zo krijg je een stuk geschreven door Michael Kammeyer, de gitarist / oprichter van de band over de geschiedenis van dit album. Over het album zelf kunnen we kort zijn: de tien tracks vormen een concept verhaal waar het goede het tegen het kwade opneemt. De heren doen dit aan de hand van melodic power metal opgesmukt met elementen progressive metal. De nummers hebben ook duidelijk de tand des tijds goed doorstaan: ze klinken nog steeds even fris, gedreven en energiek als dertien jaar geleden. Zo kan je nu alle releases van Pyramaze terugvinden bij een en hetzelfde label, een streven war zowel band, label als Michael Kammeyer achter stonden. Die laatste beschikt immers nog over alle rechten op de eerste drie albums van de band. Of de liefhebbers die het originele album in huis hebben zich nu ook moeten reppen om deze uitgave aan te kopen. Persoonlijk vind ik van niet daar het extra nummer niets aan het verhaal toevoegt: het is een mooi opgebouwd ietwat somber klinkend, instrumentaal werkstuk. Maar misschien is je originele kopie wel grijs gedraaid en dan is deze re-issue natuurlijk wel een mooi alternatief.

Luc Ghyselen (78)

Inner Wound Recordings

Tracklist:

1. Era Of Chaos2. The Birth 3. What Lies Beyond 4. Ancient Words Within 5. Souls In Pain 6. She Who Summoned Me 7. The Bone Carver 8. Bring Back Life 9. Blood Red Skies 10. Tears Of Hate 11. Flame And Retribution