Deathrite: Nightmare Reigns

Het Duitse Deathrite werd in 2010 opgestart in de buurt van Dresden. Het vijftal drukt zich muzikaal uit aan de hand van snoeiharde grindcore / death metal en dat leverde reeds vier full-albums op waarvan deze ‘Nightmare Reigns’ onlangs op de markt kwam. De heren zijn van het principe: “sla alles kort en klein en neem zeker geen gevangen”. Zo hondsbrutaal en agressief komt hun sound over en daar is niets mis mee (als het op sound aankomt ten minste). ‘Nightmare Reigns’ deelt acht van die uppercuts / mokerslagen uit die samen een rondje vormen van bijna drieënveertig minuten. En ondanks het feit dat de heren nogal wat tempo en ritmewisselingen in hun tracks verwerken, krijgen we hier de indruk dat ales nogal stereotiep, chaotisch en eenzijdig over komt. Zeker de lang uitgevallen nummers – ‘Demon Soul’ en ”Temptation Calls’ – kunnen ons maar matig boeien. Geef ons dan maar korte, stevige oplawaaien als ‘Bloodlust’ waar het geweld en de agressie van af druipt en waar de heren meteen “to the point” komen. Maar dit is al bij al te weinig om hier ten huize je dienaar echt potten te breken, daar ook de overige nummers niet echt tot de verbeelding spreken.

Luc Ghyselen (62)

Century Media

Tracklist: 1. When Nightmares Reign 2. Appetite For Murder 3. Invoke Nocturnal Light 4. Demon Soul 5. Devil’s Poison 6. Bloodlust 7. Obscure Shades 8. Temptation Calls