Speedkiller: Inferno

Speedkiller is een Braziliaans trio gevestigd in Três Corações, een goeie driehonderd kilometer ten noorden van Sao Paulo. De band is opgericht in 2018 en bracht een ep, ‘Midnight Vampire’, uit in 2020. De bandleden zijn allen geboren in of na 2000 en hebben aldus nog geen enorme rugzak met ervaringen uit andere bands. De band presenteert zich online als een blackened thrash band maar, hoewel er wat van deze invloeden zijn, voelt deze ‘Inferno’ eerder aan als een proto-death metal album. Verantwoordelijk hiervoor zijn voornamelijk de geraspte vocals, waar volgens mij ook wat studio-magie is op toegepast om ze voller te laten overkomen. De gitaarpartijen voelen idem dtto aan als een combinatie van thrash metal en stukken die zo uit een Possessed, Death of zelf Morbid Angel album kunnen komen. Hoewel dat het gitaarwerk meer dan behoorlijk is uitgevoerd ontbreekt het me aan catchy hooks of stukken die je laten terugkomen. In de plaats voelt het bij momenten vrij generiek en steriel aan. ‘Inferno’ brengt in totaal negen nummers met een totale looptijd van zevenendertig minuten. Hierbij zijn een aantal nummers om en bij de vijf miniten lang, terwijl anderen met moeite de de grens van drie minuten aantikken. Hierdoor zijn een aantal nummers vrij goed uitgewerkt, met een duidelijke structuur en opbouw, en voelen de kortere nummers aan als vreemde eenden in de bijt. Het duurde even voor het album klikte, mede omdat ik qua stijl een andere aanpak verwachtte. Na een drietal luisterbeurten begon het echter beter te klikken. Voor mij is deze ‘Inferno’ een meer dan behoorlijk eerste album voor deze Brazilianen, zeker als je fan bent van de jaren tachtig death metal klank.

Thomas Vervoort (75)

Hellprod Records

Tracklist: 1. The Birth Of The Immortal Evil 2. Blair 3. Serpent Doom 4. Apocalypse 5. Evil 6. Inferno 7. Blood Worship 8. Invoke The Lord 9. Black Blitzkrieg