A Neverending John’s Dream: Coming Back To Paradise

De drijvende kracht achter deze melodieuze hard rock band is drummer, zanger en componist Joan M. Heredia. De filosofische betekenis van de bandnaam slaat op het feit dat de creatie van muziek geen einde heeft (“Neverending”) en dat dit gegeven voor hem is. Hij richtte de band pas in 2022 op in het Spaanse Barcelona, toen hij een team vormde met gitarist David Vidal, bassist Paul E. Schuster en keyboardspeler Xavier Miro. Joan heeft in tientallen bands gespeeld. Gedurende die twee decennia heeft hij er echter nooit aan gedacht om eigen materiaal uit te brengen. Dit debuutalbum voor A Neverending John’s Dream is dan ook volledig door hem geschreven en geproduceerd. De teksten vertellen verhalen over veel ervaringen, gecentreerd in de menselijke conditie, muziek en de natuur. De opnames en de mix vonden plaats in de Moontower Studios in Barcelona. Erik Mårtensson (Eclipse) van Mass Destruction Production Studios (Zweden) masterde deze release. Het hoes artwork en de cd layout zijn ontworpen door Jan Yrlund, bij Darkgrove Design (Finland). Met een open mind zet ik de schijf op gang en al gaf de sfeervolle intro nog niet zoveel prijs. Een combinatie van keyboard en wat drumroffels zorgde voor de juiste stemming om naadloos ‘Coming Back To Paradise’ binnen te laten. Zeker bij het refrein is dat eind jaren tachtig / begin jaren negentig gevoel niet meer weg te denken. Eigenlijk niet te verwonderen dat dit nummer als single uitgebracht werd. De relatief rustige rocker krijgt best goede kritieken: https://www.youtube.com/watch?v=5KL3RC_Nq8o. ‘I’ve Lost My Dreams’ en ‘If We Stand United‘ zijn dan iets intenser met erg knap opbouwend solerend fretwerk, dat best langer mocht duren. Het keyboardlaagje zorgt voor de kers op de taart. De lichtjes gaan aan met ‘Alone With My Shadow’, dat met piano een breekbare kant laat horen. Ook in de daaropvolgende nummers zijn telkens de mooie zachte vocalen een streling voor de oortjes. En wanneer je denkt dat je alles gehoord hebt, komt ‘Mother Of All’. Man, hoe mooi kan je een nummer maken … wat een pareltje! Mooie liedjes duren … gelukkig in dit geval toch, het langst. Alsof we alles nog eens over de radio terugzoeken, zorgt de afsluiter ‘Sunrise’ met de enige uitnodigende meezing-Oooh-Oooh’s voor een pittig einde. Een vrij hoog scorend debuut, al is het voor mij iets te braafjes om uit de hoop op te vallen, maar wellicht zal de schoonheid hier wat potten breken. Zo hier en daar een iets scherper kantje kan misschien een tip zijn, maar fans van 91 Suite, Secret, Shining Line, Street Lore of First Night hebben er bij deze eentje bij om in de gaten te houden.

Rocking Klingon (90)

Pride And Joy Music PJM 13866

Tracklist: 1. Welcome To My Ghost Kingdom 2. Coming Back To Paradise 3. Equilibrium 4. I’ve Lost My Dreams 5. If We Stand United 6. Alone With My Shadow 7. Prisoners Of This Life 8. In Our Hands 9. Sad Winter 10. Save Me From Myself 11. Mother Of All 12. Sunrise