Mr. Big, 25 maart 2024.

Mr. Big, Jared James Nichols @ Ancienne Belgique, Brussel.

*Foto’s: Jared James Nichols*

Wanneer het voorprogramma begint is de zaal nog niet helemaal gevuld maar Jared James Nichols mag openen voor Mr. Big. Jared James Nichols is een Amerikaanse bluesrockgitarist en zanger van East Troy. Hij is bekend om zijn energieke “picknick- less” elektrische gitaartechniek. Jared wordt begeleid met drum en bass maar het is duidelijk dat hij de leading man is en met zijn scheurende stem brengt hij zijn enthousiasme zeker over naar het publiek. Op sommige momenten leunden de nummers heel sterk aan tegen Ted Nugent. De nummers worden in hoog tempo aan gehouden en zo komen we snel tot het einde van de performance.

Setlist: Easy Come, Easy Go / Down The Drain / Hard Wired / Threw Me To The Wolves / Skin ‘n Bone / Bad Roots / Good Time Girl / Honey Forgive Me / Mississippi Queen

*Foto’s: Mr.Big*

‘Blitzkrieg Bop’ van de Ramones: “Hey Ho Let’s Go” was het begin van een fantastische muzikale avond. Mr. Big brengt vanavond hun “Big Finish” tour naar de AB waar ze de avond gaan vullen met de hard rock klassiekers uit hun album ‘Lean Into It’ die ze in 1991 uitgebracht hebben. We mogen dan ook voor velen onder ons een nostalgische show met heel wat hits verwachten die we zeker niet konden missen. Zanger Eric Martin liet eerder deze week weten dat zijn stem niet optimaal is en helaas was het ook zo want halverwege de set begaf zijn stem het. Ondanks het stem verlies hebben ze de set verder gezet waardoor je kan vaststellen dat deze groep een geoliede machine is en nog steeds van top niveau is. Zoals je merkt in de setlist konden er ook een aantal covers niet ontbreken. Als het nummer ‘To Be With You’ gebracht werd, die een wereldwijde hit werd in 1991, hadden ze de hele zaal mee. Muzikaal toch nog altijd heel sterk, natuurlijk jammer dat zanger Eric Martin door stem problemen niet altijd goed bij stem was. Gelukkig is hij omringd door super goeie muzikanten met bassist Billy Sheehan, gitaarvirtuoos Paul Gilbert en Matt Starr aan de drums.

Setlist: Blitzkrieg Bop (Ramones song) / Addicted to That Rush / Take Cover / Price You Gotta Pay / Lean Into It / Daddy, Brother, Lover, Little Boy (The Electric Drill Song) / Alive and Kickin’ / Green-Tinted Sixties Mind / CDFF-Lucky This Time (Jeff Paris cover) / Voodoo Kiss / Never Say Never / Just Take My Heart / My Kinda Woman / A Little Too Loose / Road To Ruin / To Be With You / Wild World (Cat Stevens cover) / Happy Birthday Billy / Guitar Solo (Featuring the Theme from ‘Rocky’) / Colorado Bulldog / Bass Solo / Shy Boy (Talas cover) / 30 Days In The Hole (Humble Pie cover) / Good Lovin’ (The Olympics cover) (band swaps instruments) / Baba O’Riley (The Who cover)

Met dank aan Eli Wouters (Biebob).

Tekst: Wendy Gombert.

Foto’s: Erwin Poppe.