Bleedskin, 22 maart 2024.

Bleedskin, Fabulae Dramatis, Dalver @ Hell, Diest.

We hadden eigenlijk op het Zweedse Metalite gehoopt, maar op diezelfde dag in de voormiddag kreeg Hell het nieuws dat de zangeres ziek is, en dat het optreden niet kon doorgaan. Bummer! In samenspraak met Metalite werd hun concert dan verplaatst naar 12 april. Gelukkig laat Hell ons echter niet in de kou staan. Fabulae Dramatis werd gevraagd om toch te spelen, en in een mum van tijd boden Dalver en Bleedskin zich aan om de avond te vervolledigen, met gratis toegang erbovenop! Of hoe een tegenvaller soms een meevaller wordt.

*Foto’s: Dalver*

Van Dalver, een relatief jonge band uit het Lokerse, hadden we al wel eens gehoord, maar nog niet live aan het werk gezien. Het werd een aangename kennismaking. Een stevige portie post rock / stoner / metal werd in ons gezicht gesmeten. Het ging alle kanten uit. Van hard naar ingetogen, en een zanger die zijn stem goed wist te gebruiken.

*Foto’s: Fabulae Dramatis*

Aan Fabulae Dramatis om dit te evenaren met hun best wel unieke sound en mix van diverse invloeden waarin wij vooral avant garde metal en progressive metal invloeden uit halen. Door enkele technische problemen kwam het concert jammer genoeg niet volledig tot zijn recht en kwam de vaart er niet in. Rematch dus op 12 april met, hopelijk ook, Metalite! De band stelde ook een nieuw nummer voor, geheel in hun gekende stijl. Fans zullen niet teleurgesteld zijn als het nieuwe album verschijnt.

*Foto’s: Bleedskin*

Onze Waalse vrienden van Bleedskin hebben we al in diverse opstellingen gezien. Met de originele zangeres uiteraard, een keer met Sara (Cathubodua). Nu is de nieuwe line up definitief, en wisselen Remy en Celine af als zijnde frontmensen / vocalisten. En dat lukt verbazend goed. Telkens we Bleedskin aan het werk zien wordt de band beter en beter op het podium. Een razend spuwende death metal cocktail waar je instant gelukkig van wordt.

De avond kort samengevat: we zagen vandaag drie Belgische bands uit verschillende windstreken van het land, elk met hun eigen sound en genre. Zulke mixed matchen zijn zeker voor herhaling vatbaar!

Tekst: L.E.

Peter Vangelder.