Wolfpact: Alpha Wolf (ep)

Halverwege 2021 smeedden Gio Smet (Giotopia, Horrorwish) en Jürgen Wulfes (Thomsen, Cholane, ex-Moon’doc) hun eerste plannen over een nieuw project, nadat Jürgen’s bijdrage op Gio’s laatste Giotopia album goed was bevallen. Sonorisch zochten ze het bij zware rock met een modern twist, gecombineerd met een zanglijn zoals Dio of Whitesnake uit de klassieke rock. Die tijdloze insteek hoor je in alle nummers. ‘Alpha Wolf’ zorgt voor een denderende start met uitnodigende vocalen op een stalen set riffs. Nu en dan breekt het ritme, wat zorgt voor dynamiek. Waar de uptempo stukken je tot headbangen dwingen, zetten de tragere passages de deur open voor wat duisternis. ‘Iron Heart’ heeft een meer positieve insteek. Het nummer kwam zo’n zeven maanden geleden uit als derde single https://www.youtube.com/watch?v=uOZjHePxoe0. We zoeken terug die duisternis op met het traag dreunende ‘All In You’. ‘When Angels Die’ was de eerste single die de ep zo’n jaar geleden aankondigde: https://www.youtube.com/watch?v=04JRxSHA0SU&t=2s. Ondanks er maar een handvol nummers op de ep te vinden zijn, werd ook de afsluiter ‘I Bleed In Black’ als single uitgebracht: https://www.youtube.com/watch?v=rXX5scPvAVw. Opnieuw een zwaar en duister nummer dat de rangen sluit. Opvallend zijn vooral de zware en duistere ondertoon die door de nummers raast. Een verdienstelijke poging voor Wolfpact.

Rocking Klingon (75)

Gio Smet Records

Tracklist: 1. Alpha Wolf 2. Iron Heart 3. All In You 4. When Angels Die 5. I Bleed In Black