Honeymoon Suite: Alive

Honeymoon Suite werd in 1981 opgericht in Niagara Falls. Met een demo-single deden ze mee aan een lokale radiowedstrijd en wonnen ze een platencontract bij WEA Canada. De start van een veelbelovende carrière was gegeven. In de jaren tachtig verkochten ze drievoudig platina met hun eerste drie albums. De Canadese band ging op tournee met ZZ Top, Heart, Journey en Canadese collega’s Bryan Adams, Saga en Loverboy. Ondanks personeelswisselingen in de jaren negentig hergroepeerden de kernleden zich in 2000 en brachten ze nog drie albums uit. Anno 2024 bestaat de band uit zanger Johnnie Dee, gitarist en keyboardspeler Derry Greham, drummer Dave Betts, bassist Gary Lalonde en keyboardspeler Peter Nunn. De opener ‘Alive’ zet na de opbouwende intro al zijn troeven op het bekende gitaargeluid van Derry Greham en zang van Johnnie Dee. Eens het refrein er aan komt, ontploft het nummer helemaal met een krachtige combinatie van drum, gitaar en keyboard. Het aanstekelijke is een knappe melodieuze AOR / hard rock binnenwipper, met een pakkende rockritme en groove, waarbij de synths en het fretwerk de aanstekelijke melodie omarmen. Een mooi uitgekiende productie zorgt dat elk instrument levendig aanwezig is. Een gans andere aanpak bij het progressievere nummer ‘Find What You’re Looking For’: https://www.youtube.com/watch?v=0d3PSFqx7wI. De klasse blijft echter behouden. Ook ‘Done Doin’ Me’ pakt het anders aan, zonder gedateerd te klinken. Het catchy deuntje in ‘Not Afraid To Fall’ trekt de teugels sonisch wat aan. De vlotte meezinger bevat een aanstekelijk refrein dat blijft hangen. Ja, hier zet ik mijn traditioneel streepje achter dit nummer. ‘Tell Me What You Want’ neemt zijn tijd tot het helemaal op gang komt, maar het is terug meer dan de moeite: https://www.youtube.com/watch?v=0E1M2E4L6N4. Naast de opener gaat ook ‘Give It All’ stevig tekeer. Nog zo’n pareltje dat een extra streepje verdient is ‘Broken’. Het stevige ritme komt op gang en is niet meer te stoppen. Het refrein is zonder twijfel de oorzaak van je nek- en rugklachten. De band laat ook hun breekbare kant horen met de ballad ‘Love Comes’. Ze gaan eruit met ‘Doesn’t Feel That Way’, wat voor een rustig slot zorgt. Samengevat een knappe set nummers, die ik eigenlijk niet verwachtte. Veel nummers kunnen zo de radio op, al is dat in ons Belgenlandje niet evident als we spreken over klassieke melodieuze AOR / hard rock. Eigenlijk niet te geloven dat deze band al meer dan veertig jaar bestaat. Ik moet dringend hun materiaal uit hun beginperiode eens opzoeken.

Rocking Klingon (92)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Alive 2. Find What You’re Looking For 3. Done Doin’ Me 4. Not Afraid To Fall 5. Tell Me What You Want 6. Give It All 7. Love Comes 8. Broken 9. Livin’ Out Loud 10. Doesn’t Feel That Way