WildFest is er dit jaar op 10 en 11 mei.

WildFest is ondertussen ook al een gevestigde waarde geworden op de festival kalender. Dit festival, dat zich vooral richt op hard rock, sleaze, melodic rock en glam metal, is er dit jaar op 10 en 11 mei. Plaats van het gebeuren is naar goede gewoonte JC De Spiraal te Geraardsbergen. Vijftien bands maken er dit jaar hun opwachting en zullen opnieuw voor een daverend feestje zorgen waar fans van de desbetreffende (sub)genres zullen van genieten! We zitten die bands, zoals je bij MUSIKA ondertussen gewoon bent, even op een rijtje en we geven er, indien nodig, nog wat duiding bij.

De eerste dag van deze editie van WildFest is er dus op vrijdag 10 mei. Zeven bands mogen er op het podium verwacht worden.

Erg veel weten we zelf niet over Mädhouse. Enkel dat het een Oostenrijks gezelschap is dat in de buurt van de hoofdstad daar, Wenen uiteraard, werd opgestart in 2017. Ze zorgen voor een mix van hard rock en glam rock en er prijken ondertussen twee albums in hun discografie.: ‘Bad Habits’ (2021) en ‘Down ‘n’ Dirty’ (2022).

Nog minder weten we eigenlijk over de Britse (vermoeden we toch) vocaliste Kim Jennett. Enkel dat de dame sinds 2018 samenwerkt met gitarist Myke Gray en dat men in 2019 voor een fantastische show zorgde tijdens het Download Festival te Donington Park. Wij, van MUSIKA, zijn uiteraard enorm benieuwd!

Het Duitse DeVicious is er sinds 2016 en laat een mix horen van melodic hard rock en melodic heavy metal. Het gezelschap zorgde reeds voor vijf full-albums en daarvan is ‘Code Red’ uit 2023 het meest recente werkstuk van.

Het Belgische WildHeart hoeft eigenlijk geen introductie meer. De band zorgt voor een mix van classic rock, hard rock en glam metal. De heren van WildHeart zorgden reeds voor twee knappe full-albums, ‘Wildheart’ (2016) en ‘No Love’ (2019), maar zijn op zijn best tijdens hun energieke live concerten die de heren steeds vol enthousiasme afleveren.

Catalano is een hard rock gezelschap afkomstig uit Melbourne, Australië alwaar de band in 2014 werd opgestart. Het gezelschap zorgde, voor zover we weten, voor twee full-albums: ‘Dark Skies’ (2016) en ‘Nightfighter’ (2020).

The Cruel Intentions is een Zweeds / Noors gezelschap dat in 2015 werd gevormd. Vocalist Jimmy Johansson is je misschien bekend van Vains Of Jenna. De band zorgt voor een mix van hard rock en heavy metal. Twee full-albums sieren ondertussen de discografie van dit gezelschap.

Het Amerikaanse Tyketto mag de eerste avond afsluiten. Deze band werd in 1987 opgestart maar heeft ook al een aantal periodes van inactiviteit laten noteren. Drummer Michael Clayton is de enige die alle wisselingen in de line-up mee maakte, al zou hij nu sinds kort de band verlaten hebben. Waarschijnlijk is het toch vocalist Danny Vaughn die het meest bekendheid geniet bij de fans van dit gezelschap. Tyketto zorgt voor een mix van hard rock en glam metal die je o.a. kan terugvinden op vijf full-albums.

WildFest dag twee is er dan natuurlijk op zaterdag 11 mei. Acht bands mogen dan aantreden.

Het Belgische Dirty Toy Company is sinds 2011 actief, eerst nog als coverband maar sinds 2014 werden ook eigen nummers geschreven die we allemaal in het grote vak rock / metal kunnen plaatsen. In 2018 zorgde men voor een eerste ep: ‘Stand And Fight’.

Het Duitse Sextrow is afkomstig uit de buurt van Keulen. Deze band zorgt voor een mix van hard rock en glam metal. In de discografie van de band vinden we ondertussen een ep, ‘Bitchfield’ (2018), en een full-album, ‘Addicted To Rock’ (2022).

Het Zweedse Trench Dogs werd in de hoofdstad aldaar, Stockholm, opgestart en zorgt voor ene mix van hard rock ‘n’ roll, glam metal en punk. Het gezelschap zorgde reeds voor een ep en twee full-albums en daarvan is ‘Stockholmiana’, dat vorig jaar op de markt kwam, het meest recente werkstuk van. Naar het schijnt zorgt deze band voor fantastische live concerten. Wij, van MUSIKA, kijken er al naar uit.

Het Zwitserse Graywolf kan je muzikaal in het vakje classic rock gaan onderbrengen. De heren van dit gezelschap hebben pakken ervaringen opgedaan bij ander bands en zorgden vorig jaar voor een titelloos tien tracks tellend debuutalbum.

Toxic Rose staat voor een mix van heavy metal en glam metal en werd in Stockholm in 2010 opgestart. De heren bouwen met mondjesmaat aan een discografie, want voorlopig vinden we er een ep en twee full-albums terug. Het meest recente werkstuk is het full-album ‘In For The Kill’ uit 2021.

Girish and the Chronicles zijn afkomstig uit het toch wel verre Indië alwaar de band in 2009 in Gangtok, Sikkim werd opgestart. Verwacht je aan een mix van hard rock, heavy metal, glam metal en melodic rock. De band zorgde reeds voor drie full-albums, als we het goed hebben, en daarvan is ‘Hail To The Heroes’ uit 2023 het meest recente.

We moeten opnieuw in Stockholm, Zweden zijn als we het de start van Crashdïet willen situeren. Deze band werd er immers in 2000 opgestart maar kende ook reeds een paar periodes van inactiviteit. Sinds 2007 lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht voor dit gezelschap dat voor een mix kiest van sleaze, hard rock en glam metal. De band zeorgde wel reeds voor zes full-albums en daarvan is ‘Automaton’ uit 2022 het meest recente werkstuk van.

Afsluiter van deze editie van WildFest is het Duitse The New Roses, een band die in 2007 in Wiesbaden werd opgestart door vocalist Timmy Rough en drummer Urban Berz, maar pas sinds 2012 de naam The New Roses gebruikt. Naast een ep zorgde dit gezelschap reeds voor vijf full-albums. ‘Sweet Poison’ werd daarvan als laatste op de markt gebracht in 2022. Verwacht je aan een stevige mix van hard rock en classic rock.

Dit lijken ons alvast voldoende goede redenen, zeker als je fan bent van het (sub)genre, om je ticket op tijd te bestellen. Meer info omtrent dit schitterend georganiseerd evenement vind je via www.thewildfestival.com of via volgende facebookpagina https://www.facebook.com/thewildfestival/?locale=nl_NL