Astral Spectre: Ars Notoria

Met ‘Ars Notoria’ is het Duitse Astral Spectre aan een derde werkstukje toegekomen. Noch de demo ‘The Oath Is Broken’ uit 2021, noch het full-album debuut ‘Phantom Nightmare’ uit 2022 kon ons bij MUSIKA echt overtuigen. Astral Spectre is in feite een solo project van Tenebros die onder de naam Astral Spectre een blackened heavy metal sound neer zet. Dat betekent dat we eigenlijk heel traditionele heavy metal horen met vocalen die we overduidelijk eerder bij black metal bands aantreffen. ‘Ars Notoria’ telt acht tracks die precies in dat straatje passen. Muzikaal vinden we de occulte heavy metal die Tenebros hier neer zet best wel ok√©, enkel passen de vocalen, vinden wij dan toch, hier absoluut niet bij. Voor het titelnummer wijkt Tenebros wat af van zijn geijkte wandelpaden want hier mag Befana op de voorgrond komen. Deze gastmuzikant zorgt voor een frisser accent middels gebruik van een klarinet en een basfluit. Maar opnieuw zijn het de vocalen die het geheel compleet, voor ons dan toch, verpesten. Astra Spectre scoort met dit derde werkje zeker en vast geen extra punten bij MUSIKA.

Luc Ghyselen (58)

Northern Silence Productions

Tracklist: 1. Spellbreaker 2. Gypsy Witch 3. The Magician’s Horse 4. Possessed By Ancient Spells 5. A Sign In The Sky 6. Ars Notoria 7. Floating Through Time 8. Sigil Of Zagan