Kraanium, 25 februari 2024.

Kraanium, Necromorphic Despair, Cannibal Sex Party @ Hell, Diest.

Zondag sloten we het weekend af met een portie slam / death / grind. Het van oorsprong Noorse Kraanium sloot hun tour af in Hell. In hun kielzog reisde Necromorphic Despair mee.

*Foto’s: Cannibal Sex Party*

Hell voegde Cannibal Sex Party toe aan deze bill. Dit death metal / goregrind gezelschap werd in 2019 opgestart en mocht hier dan ook de spits afbijten. In tegenstelling tot hun vorige passage had de band nu wel hun effecten bij, maar waren ze wel het wc papier vergeten. De poetsvrouw zal blij zijn. De effecten gaven een extra vocale dimensie, en alhoewel dit “extra” leek het de vorige keer “puurder”. Het publiek genoot, dus … het zal wel aan mij liggen.

*Foto’s: Necromorphic Despair*

Necromorphic Despair, ook uit Belgie trouwens, kende ik niet. Maar de aanwezigen wel, en die ontvingen deze death metal band enthousiast. Het geluid was redelijk goed, maar we zijn toch iets beter gewend in Hell.

*Foto’s: Kraanium*

Gelukkig kon Kraanium wel genieten van een knap geluid. De laatste show van de tour dus, en de mannen speelden alsof het de eerste show was. Het spreekwoordelijke dak ging eraf. De dertigtal aanwezigen hadden het helemaal naar hun zin. Deze slam / death metal band deelde enkele opblaashamertjes uit, wat de pret compleet maakte.

Een fijne zondagnamiddag dus, zeker voor de liefhebbers, met een klein minpuntje wegens het geluid bij aanvang.

Tekst: E.L.

Foto’s: Peter Vangelder.