Undercroft, 22 februari 2024.

Undercroft, Dekapited, Violentor @ Hell, Diest.

Op een druilige donderdagavond passeerden het Italiaanse Violentor samen met Dekapited en Undercroft (beide uit Chili) in het Diestse Hell. Jammer genoeg overtroffen de aantallen van de bandleden het aantal bezoekers: zeventien versus tien. Onbekend is dus duidelijk onbemind! De bands lieten het niet aan hun hart komen, gelukkig.

*Foto’s: Violentor*

Violentor, opgestart in 2009 en met vijf full-albums onder de arm, mag aftrappen. Het was meteen raak. Net zoals wat later bij Dekapited, opgestart in 2006 en met o.a. twee full-albums in de discografie, waren we getuige van een smerig potje vuile speed / black / thrash. Beide bands stonden vol overgave op het podium, alsof ze voor een volle zaal stonden te spelen. Gehoornd hoedje af!

*Foto’s: Dekapited*

De veteranen van Undercroft, opgestart in 1991, lieten een Chileens potje death metal op ons los, en ook zij genoten zichtbaar van hun podiumtijd. Het gezelschap kan intussen vrijelijk putten uit een een knappe discografie met o.a. acht full-albums. Dat men vooral koos voor nummers uit het nieuwste album, ‘Battle Of Demons’, dat pas onlangs op de markt kwam, vinden we normaal.

*Foto’s: Undercroft*

Een stevige avond dus, waar de weinige aanwezigen toch een vette kluif aan gehad hebben. Het baart ons wel zorgen dat door de de lage bezoekersaantallen die je overal ziet, kleine en unieke tours niet meer geboekt gaan worden door de organisators. Het staat buiten kijf dat dit voor Hell een verlieslatende avond was… Een heel spijtige zaak dus voor zowel de bands als de organisatie!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.