Skeletal Remains: Fragments Of The Ageless

Dit Amerikaanse Skeletal Remains werd in 2011 opgestart als Anthropophagy in Whittier, Californië, maar wijzigde nog datzelfde de naam naar het huidige Skeletal Remains. Verwar dus zeker niet met de gelijknamige andere Amerikaanse band die in Old Saybrook, Connecticut werd opgestart en voor een mix van death metal en thrash staat. Dit Skeletal Remains kiest louter voor death metal. De band is met deze ‘Fragments Of The Ageless’ aan zijn vijfde volwaardig album toegekomen, ondanks de veranderingen in de line-up. Tegenwoordig zou de line-up moeten bestaan uit Mike De La O (gitaar), Chris Monroy (gitaar, vocals), Pierce Williams (drums) en Brian Rush (bass). Op deze ‘Fragments Of The Ageless’ vinden we alvast negen tracks terug die een krachtige en stevige sound meekrijgen met voldoende agressie om een pak death metal fanaten over de streep te trekken. Toch komt ook voldoende melodie aan bod en durven de heren wel eens van het geijkte pad af dwalen. Zo zijn wij alvast verbaasd een track als het instrumentale ‘Ceremony Of Despair’ te vinden op dit anders toch wel agressieve album. Deze ‘Ceremony Of Despair’ is een heel melodieus stukje geworden dat je als een intro voor een of ander nummer zou kunnen gebruiken maar vinden we hier doodleuk tussen heel stevige en agressief klinkende nummers terug. Voor de rest ontwikkelt het viertal heel veel kracht met voldoende agressie en zonder dat de heren ons echt compleet over de streep trekken, moeten we wel toegeven dat het kwartet het zeker niet onaardig doet. Toch missen we net dat extra schepje aan brutaliteit en agressie dat bij ons vlot weet te scoren als het aankomt op death metal. We kunnen het geheel ook niet als vernieuwend gaan omschrijven, al zijn we dus wel enorm verrast met die ene track. Maar extra punten levert die eigenlijk ook al niet op.

Luc Ghyselen (72)

Century Media

Tracklist: 1. Relentless Appetite 2. Cybernetic Harvest 3. To Conquer The Devout 4. Forever In Sufferance 5. Verminous Embodiment 6. Ceremony Of Impiety 7. Void Of Despair 8. Unmerciful 9. …Evocation (The Rebirth)