Waves Of Decay, 16 februari 2024.

Waves Of Decay, Cellardoor, Crownless King @ Hell, Diest.

Vrijdag 16 februari was het alweer een Belgische avond in Hell. Het leek alsof het een rustige avond zou worden, maar Hell liep aangenaam vol, en dat is mooi om te zien dat er steun is voor onze eigen scene.

*Foto’s: Crownless King*

Opener van de avond was Crownless King, een Belgische band wel te verstaan, wnat er zijn wel meer bands actief onder die naam. Dit gezelschap staat voor een mix van death metal en deathcore onder leiding van zangeres Femke. Het was één van de eerste optredens van de band, en dat viel alvast niet tegen. Femke staat haar mannetje op het podium, en alhoewel nog wat onwennig leverde zij en de rest van de band een knappe set af.

*Foto’s: Cellardoor*

Cellardoor kende ik in alle eerlijkheid niet, maar de band bracht me wel wat in de war. Als ik zo wat rondkeek in Hell zag ik de bandleden en hun gevolg met zwarte t-shirts met een omgekeerd kruis op de linkerborst, dus ik verwachte eerder iets richting black of death metal, maar de sloebers verraste me met een knappe mix van nu metal en metalcore met slam– / breakdowns. De band was later begonnen, dat verklaard misschien de kortere set.

*Foto’s: Waves Of Decay*

Het podium werd volledig leeggehaald. Raar, want er kwam toch nog een band? Inderdaad, Waves Of Decay, een thrash metal band waar veel melodie in de sound sluipt, sloot de avond af. Een volledige podium wissel dus, waardoor het tijdschema hopeloos in het honderd liep. De band begon bijna een half uur later dan gepland aan hun set. Tegen wanneer het volgens de timetable moest afgelopen zijn had Waves Of Decay nog maar slechts twee nummers gebracht. Spijtig, want de sound bevalt wel maar toch hield ondergetekende het dan ook voor bekeken, wegens heel vroeg uit de veren te moeten de volgende dag.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.