Hatesphere, 11 februari 2024.

HateSphere, Mercenary @ Hell, Diest.

De “Soundtrack Of Hate” tour met Mercenary en HateSphere hield op zondag 11 februari halt in het Belgische Diest, meer bepaald in rock & metal café Hell aldaar. Een mooie opkomst voor een zondagavond, dat deed de bands zichtbaar deugd.

*Foto’s: Mercenary*

Mercenary, opgestart in 1991 in het Deense Aalborg, beet de spits af, en zette de zaal meteen in vuur en vlam. Hun sound – een mix van melodic power metal, melodic death metal en melodic groove metal – ging erin als zoete koek, en de band had er duidelijk plezier in. De aanwezigen lieten zich vlot onderdompelen in die melodieuze sound en genoten zichtbaar.

*Foto’s: HateSphere*

HateSphere dan, ook al een Deense band en eveneens opgestart in Aalborg, maar dan in 2000, volgde. De band zorgde in 2006, getuige de poster die ze bij hadden, voor een concert met in hun voorprogramma … Volbeat. Het kan verkeren… Ook HateSphere kon overtuigen met hun mix van death metal, groove metal en thrash metal. Er stond een heel solide band op het podium waar het speelplezier vanaf spatte.

Beide bands trokken daarna nog voldoende tijd uit om wat te keuvelen met de fans, zodat dit opnieuw een memorabele avond is geworden in Hell!

Met dank aan Erik Depooter.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.