Tim’s Favourite, 02 februari 2024.

Tim’s Favourite @ Hell, Diest.

Afgelopen vrijdag kwam Tim’s Favourite langs in Hell, ter promotie van hun nieuwe album ‘amaConda’. Wat wij, van MUSIKA, zelf vinden over het nieuwe album, kon je eerder reeds lezen in onze rubriek “CD review”. Het was een “evening with”, dus stond er maar één band op het podium die avond. Toegang was gratis, en dan verwacht je eigenlijk wel een goedgevulde zaal. Jammer genoeg voor band en venue kwamen er maar een dertigtal mensen opdagen.

Klokslag 21u stond drie vierde van de band op het podium. Het was wachten op de bassist. Toen hij dan het podium besteeg, moest eerst de bas nog gestemd worden… ik dacht dat daar de soundcheck voor diende? Enfin, een ietwat knullig begin. De band ging stevig van start, maar voor de aanvang van het tweede nummer moest de bassist zo nodig eerst even iets doen op zijn smartphone, wat de prille vaart reeds uit het optreden haalde. Jammer.

*Foto’s: Tim’s Favourite*

Anders vinden we dat de nieuwe nummers goed blenden met het eerder verschenen materiaal. Zelf omschrijft de band hun muziek als ‘zen metal’, ik houd het op metal meets grunge, al horen we wel invloeden uit verschillende (sub)genres terug in de sound van het kwartet. De aanwezigen hadden alvast een mooie avond. Echt doodjammer van de magere opkomst. In tijden dat iedereen de mond vol heeft van “support your local scene”. Een lege leuze die enkel werkt aan het toetsenbord…

Met dank aan Erik Depooter

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.