Puteraeon: Quindecennial Horror (ep)

Het Zweedse Puteraeon werd in 2008 opgestart en kijkt met deze ep even achterom. De band zorgde al die jaren steevast voor onversneden agressief en brutaal klinkende death metal. Op tekstueel vlak wijzigde de band zijn inspiratie bronnen evenmin zodat de heren nog steeds op zoek gaan naar teksten over de dood, horror, zombies en bij de verhalen van H.P. Lovecraft over de Cthulhu Mythos. Op deze vijf tracks tellende ep hebben de heren uit de huidige line-up van Puteraeon ouder werk opnieuw opgenomen. Zo krijgen we mooie, krachtige, nieuwe versies te horen van ‘The Plague’ (opener van de allereerste demo, ‘Fascination For Mutilation’, van de band uit 2008), ‘Whispers Of The Dead’ en ‘Graverobber’ (beiden uit de tweede demo ‘The Requiem’, ook al uit 2008), ‘Dead Once More’ (uit de ‘The Extraordinary Work Of Herbert West’ demo uit 2009) en ‘Storms Over Devil’s Reef’ (opener van eerste full-album van de band: ‘The Esoteric Order’ (2011). De vijf tracks klinken stuk voor stuk heel agressief en brutaal en worden hier dus voorzien van een nieuwe mixing en mastering door een van de absolute toppers in het vak: Dan Swanö. Meer hebben death metal fanaten niet nodig om overstag te gaan. Fans die de originele nummers in hun bezit hebben, kunnen zoeken naar de eventuele verschillen en verbeteringen. Wie dat ouder werk van Puteraeon niet in huis heeft of wie de band nog niet goed kent, krijgt hier een mooie kans om zijn / haar schade in te halen. Rest ons nog te melden dat deze vijf tracks heel vaak opduiken in de live sets van de band.

Luc Ghyselen (84)

Emanzipation Productions EMZ 87

Tracklist: 1. The Plague 2. Whispers Of The Dead 3. Graverobber 4. Dead Once More 5. Storms Over Devil’s Reef