Unveiling Death In Hell.

Onder de naam “Unveiling Death In Hell’ maken drie bands op zaterdag 2 maart hun opwachting in Hell. In rock & metal café Hell te Diest wel te verstaan, misschien wel dé “place to be” wat betreft concerten op gebied van rock en metal in België.

Er wordt die zaterdag omstreeks 20u30 geopend door Artefacts. Deze band werd in 2016 in het Antwerpse opgestart en drukt zich uit aan de hand van symphonic black metal. Het gezelschap zorgde in 2023 voor een eerste ep met het drie tracks tellende ‘Nephereth’.

Demenzia Mortis, een blackened death metal gezelschap dat in de buurt van Mons in 2014 werd opgestart, mag als tweede het podium inpalmen. Deze band zorgde ondertussen voor een ep, ‘Memento Mori’ (2018), en een eerste full-album met ‘Anti Kult’ (2021).

Asagraum mag de avond afsluiten. Dit black metal gezelschap werd in 2015 opgestart door de Nederlandse Obscura (bass, gitaar, vocals) en de Noorse T. Kolsvart (drums). Die laatste verliet het project reeds na het debuutalbum ‘Potestas Magicum Diaboli’ (2017) dat toch goede kritieken mee kreeg. Ex Sister Of Suffocation drumster A. Morthaemer nam haar plaats in waarna Asagraum nog voor twee albums tekende: ‘Dawn Of Infinite Fire’ (2019) en ‘Veil Of Death, Ruptured’ (2023). Dat laatste laat een stevige en krachtige indruk op ons na. Iets wat Asagraum ook live kan waarmaken op een podium. Wij, van MUSIKA, waren daar reeds eerder getuige van.

Meer info omtrent dit concert, en vele anderen in Hell te Diest, vind je alvast op www.helldiest.com Wij zijn er dan ook van overtuigd dat een pak black metal adepten de weg zullen vinden naar Diest op zaterdag 2 maart.