Lifesick: Love And Other Lies (ep)

Het Deense Lifesick werd in Fredericia in 2015 opgestart. De heren zeggen muzikaal geïnspireerd te zijn door de Zweedse death metal. Mogen we daar onze bedenkingen bij hebben? Zeker wat betreft deze drie tracks tellende ep. ‘Love And Other Lies’ opent met ‘Every Unpleasant Emotion’, een nummer dat enkel en alleen puur dark folk en country uitstraalt en hier akoestisch wordt neer gezet. Het doet ons denken aan werk van Johnny Cash. Met ‘Rude Awakening’ krijgen we dan weer een heel brutaal en agressief stuk te horen dat, naar onze smaak dan toch, veel meer aansluit bij hardcore dan bij death metal. Mark Whelan (Fuming Mouth) is hier als gast te horen. Derde track is ‘Reverse Birth’ met als gast Todd Jones (Nails) en dat is ook al een enorm gedreven agressief stuk geworden dat met schuimbekkende razernij wordt afgeleverd. Een soort van mix van death metal en hardcore is ons oordeel over die derde track. Maar met slechts drie tracks, waarvan één, opener ‘Every Unpleasant Emotion’, een compleet buitenbeentje is, kunnen we moeilijk een echt oordeel vellen. Naar het schijnt zijn de heren aan het werk voor een nieuw full-album dat is meer duidelijkheid zal geven over de sound van Lifesick. Wel willen we er al meteen aan toevoegen dat het gezoem van insecten die we op het einde van afsluiter ‘Reverse Birth’ menen te horen, voor ons niet echt hoeft.

Luc Ghyselen (60)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Every Unpleasant Emotion 2. Rude Awakening 3. Reverse Birth